Xiaomi Mi TV Stick – Jön a pendrive méretű androidos számítógép

0

A Xiaomi Mi TV Stick lényegében egy pendrive méretű TV-okosító, vagyis egy aprócska multimédiára kiélezett, Android operációs rendszert futtató, 4K tartalmakkal könnyedén boldoguló mini számítógép. A készülék egyelőre nem kapható, de hamarosan forgalomba kerül, ennek apropóján úgy gondoltuk, érdemes vele röviden megismerkedni, hiszen egy ilyen szerkezet képes új életet lehelni a régebbi, funkciókban kevésbé bővelkedő, de még mindig szép megjelenítéssel büszkélkedő televíziókba.

Külső

A Xiaomi Mi TV Stick tényleg egy pendrive méreteivel büszkélkedhet, aki nem látott hasonló gépet, simán össze tudja keverni a Xiaomi termékét egy mezei adathordozóval. A készülék mindössze 9,50 x 3,50 x 2.00 cm-es dimenziókkal rendelkezik, szóval akár zsebre is lehet tenni ezt az apróságot.

Ami árulkodó lehet, az a HDMI kimenet a végén, illetve az USB-C port a másik oldalon, más csatlakozó nem igazán lesz a gépen, nem is volna hozzá hely.

Hardver és funkciók

A Xiaomi Mi TV Stick belsejében egy Armlogic S905Y2 processzor végzi a számítási feladatokat, ami lényegében nem más, mint egy Cortex-A53 magokkal operáló 64 bites négymagos kiépítés, a grafikus gyorsítás feladatát pedig egy Mali-G31 MP2 végzi, ezzel összességében a vas minden különösebb gond nélkül fogja futtatni a 4K felbontású tartalmakat.

Igazából a filmnézésen kívül is egy csomó mindenre lehet használni egy ilyen eszközt, de azt észben kell tartani, ez a masina elsősorban streamre lett kitalálva, a 2 GB RAM és a 8 GB belső tárhely nem igazán teszi alkalmassá, mondjuk konzol pótléknak. Ugyanakkor a Kodi, a Netflix és a YouTube csak úgy szárnyal ezen a gépen, hiszen a stick rendelkezik 5 GHz-es kétcsatornás Wi-Fi modullal, Bluetooth 4.2 modemmel, illetve ott van még az USB-C port is, ami USB 3.0 szabványú, szóval villámgyorsan teszi a dolgát.

Ami a szoftveres környezetet illeti, Android 9.0 Pie-ra lehet számítani, annak is egy kifejezetten televízió készülékekre optimalizált változatával (Android TV). Számos alkalmazás mellett elérhető lesz a ChromeCast funkció, és egyelőre úgy tudni, DTS-HD, valamint Dolby Stereo támogatás is kerül a felhozatalba.

A Xiaomi Mi TV Stick hamarosan megjelenik, az ára első körben valószínűleg valahol 20 és 30 ezer Ft között lesz, de később minden bizonnyal kedvezőbb áron is be lehet majd szerezni. Állítólag készül egy olcsóbb kiadás is, amit 4K helyett Full HD tartalmakra optimalizálnak, ebbe csak 1 GB RAM kerül. Utóbbi olyan 10-12 ezer Ft körüli árat kaphat.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid