Hivatalos: Xiaomi telefonnal debütál a Samsung óriási kameraszenzora

0

Februárban leplezték le a Samsung hatalmas képrögzítő szenzorát, az 50 megapixeles ISOCELL GN2-t, ami az eddigi legnagyobb méretű mobilokba szánt megoldás. Bizonyos szivárogtatók már akkor is azt rebesgették, hogy egy Xiaomi telefonban debütálhat az érzékelő, és a kínai vállalat most meg is erősítette ezt.

A Xiaomi Mi 11 Pro és Mi 11 Ultra csúcsmodellek bemutatója március 29-én lesz, vagyis már csak párat kell aludni. A gyártó nemrég hivatalosan is elárulta, hogy ISOCELL GN2-vel szerelt telefont fognak leleplezni, de az még nem teljesen tiszta, hogy csak az Ultra verzió kapja meg ezt, vagy a Pro is.

Korábbi hírek szerint egyébként mindkét mobilba a hatalmas Samsung szenzort szerelik, sőt, még egy másodlagos hátlapi kijelző is lesz rajtuk.

Az 1/1,12 hüvelykes érzékelőnél nagyobbat nem fogunk látni idén telefonokban, állítja egy másik szivárogtató, @IceUniverse. 100 vagy annál nagyobb megapixeles felbontás helyett a Samsung inkább hatalmas, 1,4 µm-es pixelekkel és 50 MP-es felbontással látta el a GN2-t. A 4 az 1-ben pixelösszevonással így 2,8 µm-es effektív képpontokat kapunk, ami remek minőséggel kecsegtet kedvezőtlen fényviszonyok között.

A hab a tortán az, hogy a továbbfejlesztett Dual Pixel Pro autofókusz rendszer gyorsabb és pontosabb fókuszrögzítést tesz majd lehetővé.

A Xiaomi Mi 11 Ultra és a Mi 11 Pro kapcsán még azt is beszélik, hogy 48 megapixeles periszkópos kamerával is felvértezik őket, amely 120x digitális zoomra lesz képes. A kamerakészletük harmadik tagja pedig egy ultraszéles látószögű 48 megapixeles modul lesz.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid