Xiaomi: nagy előrelépés lesz 2019-ben a kamerák terén

0

A Xiaomi tavaly megalapított különálló kamerás részlege remek ötlet volt, hiszen az árukhoz képest meglehetősen jól teljesítenek ezen a téren a gyártó mobiljai, az igazán nagy ugrás azonban idén várható.

Nem lehet panaszunk a Xiaomi 2018-as mobiljaira fotózás terén, a Xiaomi Mi MIX 3 például a bemutatásakor a harmadik helyen állt a DxOMark toplistáján, ráadásul a gyártó több csúcsmobilja is megkapta a 960 fps-es lassítást és a 4K@60fps felvételi lehetőséget, a speciális éjszakai módról nem is beszélve. Az olcsóbb modellek között pedig kiemelkedően teljesített többek között a Mi A2 és a Mi 8 Lite is.

A 2019-es évet is erősen indította a Xiaomi, hiszen a külön vált Redmi márka első készüléke, a Redmi Note 7 egy 48 MP-es Samsung szenzort kapott, ami bár nem készít natívan ilyen nagy felbontású fotókat, de a pixelösszevonással remek 12 MP-es képeket tud lőni. Ez ráadásul csak a kezdet, a gyártó alapítója, Lei Jun nagy dolgokat ígért az idei évre legfrissebb posztjában.

A Xiaomi első embere azt írja, hogy komoly pénzeket fordítanak a kamerák fejlesztésére, és több nagy dobással is készülnek 2019-ben. Bár konkrétumokat egyelőre nem említett, de minden eddiginél nagyobb fókuszt kap a fotózás és a videózás. Nagyon várjuk például a Xiaomi Mi 9-et, ami már tripla hátlapi kamerával jön, de a Redmi Note 7 Pro is érdekes lehet majd a 48 MP-es Sony IMX586 szenzorával. Ezeken kívül lesz valami nagy dobás a szelfikamerát illetően is. Kíváncsian várjuk tehát, hogy mikkel rukkol elő idén a Xiaomi!

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid