Xiaomi Xiaowa robotporszívó – Az eddigi legolcsóbb a gyártótól

0

A Xiaomi március elején mutatta be a Xiaowa robotporszívót, és be is futottak az első tesztek, amik szerint remekül sikerült a jóárasított modell.

Eddig 2 modellel volt jelen a piacon a Xiaomi, a drága ám mindentudó Roborock S50-nel (ezt nevezik 2. generációnak is), és a Mi Robotporszívóval (1. generáció), ami a középkategóriát képviseli árban és tudásban egyaránt. Most az olcsóbb szegmensbe érkezett a Xiaowa robotporszívó, ami a legdrágább modell feléért rendelhető.

Természetesen muszáj volt valahol a tudást is csökkenteni, így némileg kisebb teljesítményt nyújt a nagytesóhoz képest. 20%-kal gyengébb szívás (1600 Pa), de ez még így is baromi erősnek számít. A szívóerőt mi adhatjuk meg, hiszen van halk mód, de lehetőség van maxon is pörgetni az apróságot, ami jobb teljesítménnyel jár, cserébe viszont már nem lesz olyan csendes.

A tartály űrtartalma 640 ml, így bőven lesz hely a “szemétnek”. Alul 4 érzékelővel rendelkezik, és még a szőnyeg és a parketta között is különbséget tud tenni az apró termetű háziasszony. Azt azért figyelembe kell venni, hogy bár a gyártó 2 cm-es akadályt ad meg, amin még át tud menni, a régebbi küszöbökkel így is gond lehet. Mikor szőnyeghez ér, feljebb csavarja a teljesítményt, hogy azt is szépen portalanítsa, majd leérkezve róla visszaáll a parketta módba. Az elhasználódástól nem kell félnünk, mivel a legtöbb alkatrésze, mint pl. a kefe könnyen cserélhető.

A 2600 mAh-s akkumulátor némileg visszalépés az elődhöz képest, ám még így is több mint elég. A gyártó szerint 2-2.5 óra takarításra képes ezzel a kapacitással Xiaowa robotporszívó, ami bőven elég a legtöbb háztartásba. Pláne hogy a Xiaomi olyan 80 négyzetméterig ajánlja, amit állításuk szerint 60 perc alatt ki tud takarítani.

Két dolog maradt ki a nagytesóhoz képest, ami fájó lehet. Az egyik a felmosás funkció, ami jól jöhet például előszobában és konyhában. A másik pedig, hogy ott az applikáció több lehetőséget nyújt, mivel a Roborocknál területkijelölést is kapunk. Viszont ez is intelligensen megtervezi az útját, felismeri és kikerüli az akadályokat, és természetesen automatikusan tölti magát a dokkolóval.

Összességében egy nagyon korrekt termékről van szó, amit már kicsit több, mint 60 ezer forintért is meg lehet rendelni, és az asszonykánk nagyon hálás lesz, hogy leveszünk egy kis terhet a válláról. Igazi okosotthonba illő termék, hiszen az alkalmazáson belül sok mindent be tudunk állítani. Időzíthetjük azt is, hogy mire hazaérünk már végezzen, így sosem lesz útban.

Elmondhatjuk tehát, hogy remekül sikerült a Xiaomi Xiaowa okosporszívó, mely az első generációs modellhez áll közelebb tudásban, ám barátibb árcédulával rendelkezik. Ha tetszik a termék, ezen a linken rendelheted meg akciós áron.

Forrás: Tomtop

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid