A Huawei saját mobilos operációs rendszert fejleszt

0

Érdekes hírek láttak napvilágot, miszerint a Huawei már több éve dolgozik egy alternatív OS-en, amellyel napjaink legnépszerűbb platformját válthatnák ki a mobiljaikon, persze még erősen kérdéses az új fejlesztés sorsa.

Állítólag már 2012-ben elkezdték a szoftver fejlesztését, mivel az alapító, Ren Zhengfei szeretett volna felkészülni a legrosszabb esetre is, például hogyha megvonnák tőlük az Android licencet (a ZTE-vel egyébként pont ez történhet, ahogy azt már mi is megírtuk).

Saját oprendszerrel kijönni egyébként rettentően nehéz lenne a mai világban, mivel még a legnagyobbaknak is beletört a bicskája. A Samsung is magára hagyta végül a Tizen és a Bada rendszerét is, de a Microsoft is megbukott a Windows mobilos verziójával.

Be kell látni, hogy az OS-ek sorsát az arra elérhető applikációk határozzák meg, ebbe pedig nehezen tudna beleszólni egy új kihívó, hiszen szinte lehetetlen lenne maga mögé állítani a fejlesztőket. Elképzelhetetlennek tűnik, hogy feladják a biztosat a bizonytalanért, ráadásul a Google már akkora befolyással bír, hogy új rendszerrel nem igazán lehetne labdába rúgni ellenük.

Mindazonáltal a Huawei-t is meg lehet érteni, hiszen mint a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, mindig érdemes egy vésztervet készíteni, ami jól jöhet, ha baj van. A Honor elnöke, Zhao Ming szerint a Huawei képes lenne egy saját rendszer kiadására, ám véleménye szerint erre nincs szükség, mivel szorosan együttműködnek a Google-lel, és maximális a bizalom mindkét fél részéről.

Forrás: Androidauthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid