Elveszítheti Android licenszét a ZTE

0

Rendkívül sötét idők járnak a ZTE-re mostanában. Indult a dolog ott, hogy a vállalat elveszítette a lehetőségét annak, hogy használhassa a Qualcomm lapkáit telefonjaiban és más eszközeiben, és most úgy látszik, az Android licenszétől is megfosztják az ázsiai céget. 

A hír forrása egy Reuters jelentés, amelyben az áll, a gyártót megfoszthatják a jogától, hogy használhassa az Android operációs rendszert a készülékein. De hol is indult ez az egész? Nos ott, hogy a közelmúltban az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium megtiltotta az amerikai cégeknek és vállalatoknak, hogy bármilyen alkatrészt és más egyebet értékesítsenek a ZTE számára. A tiltás hét éven át lesz érvényben. A ZTE azért részesült ebben az első, de valójában sokadik hallásra is módfelett kemény retorzióban, mivel az Egyesült Államok hatóságai rajtakapták, hogy a kínai cég Iránnak továbbít amerikai árucikkeket mégpedig illegálisan. Pont emiatt nem tehetik többé rá a kezüket a sárkányos félvezetőgyártó lapkáira sem, így a jövőben felejtősek a Qualcomm procis ZTE mobilok.

A ZTE és az Alphabet Inc – lényegében ők birtokolják a Google-t – folyamatosan tárgyalnak arról, hogy a tiltás miként hathat a gyártó Android OS használati jogára. A jelentés szerint egyelőre a vállalatok nem jutottak dűlőre az ügyet illetően. Azért érdemes megjegyezni, a minisztériumi tiltás nem lesz képes meggátolni a ZTE-t abban, hogy Androidot telepítsen az eszközeire, hiszen egy nyílt forráskódú operációs rendszerről van, amelyet kényére kedvére személyre szabhat az ázsiai manufaktúra. Ha viszont megvonják a cégtől az Android licencet, akkor a ZTE készülékein nem lehetnek rajta a Google Szolgáltatások, ami egy gyűjtőfogalma számos alkalmazásnak és egyéb opciónak. Az egyik ilyen a Play Áruház, amely nélkül a ZTE készülékei kevésbé lehetnek vonzóak egy Ázsián kívüli, európai vagy amerikai fogyasztó számára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid