Megújult a YouTube, érkezett egy rakat új funkció

0

A YouTube hivatalos blogjában bejelentésre került több új funkció, amelyeknek köszönhetően még sokoldalúbbá válik a videós portál, használjuk azt mobilon, asztali PC-n vagy akár televíziókon. A most beharangozott opciók révén könnyebb lesz a navigáció, és még pontosabb irányítást nyerhetünk a lejátszás felett.

Az egyik új funkció okostelefonokon lesz használható, a neve “Precise Seeking“. A segítségével egy hosszú nyomást követően megjeleníthető az adott videó teljes idővonala, amelyen előre és hátra is navigálhatunk, képkockáról képkockára, hogy megtaláljuk azt a pillanatot, amelyet keresünk. Két ujjas dupla koppintás révén egy teljes fejezetet is át lehet majd ugrani.

A “Pinch To Zoom” igényli vélhetően a legkevesebb magyarázatot. Két ujjas csippentés segítségével még jobban bele lehet majd zoomolni a videókba, ha valamit közelebbről meg szeretnénk nézni.

Ha valaki Sötét Módot használ YouTube-videók lejátszása közben, mostantól élvezheti az úgynevezett “Ambient Mode” előnyeit. Ennek segítségével az éppen megtekintett videó meghatározó színei képesek lesznek kiáradni a lejátszóból, lágy fényhatást keltve. Nyilván nem olyan, mint a drágább OLED TV-k Ambilight extrája, de legalább megszünteti a videók és a sötét háttér közötti kemény éleket.

A Sötét Mód mostantól még sötétebb lesz telefonon, PC-n és TV-n is.

A YouTube fejlesztői átdolgozták a lejátszási lista kezelőfelületét, mostantól egy kis ambient színvarázslat, valamint a lejátszási listával kapcsolatos extra részletek is a részét képezik. Akad néhány olyan újítás is, amik az általános használhatóságot hivatottak javítani. A videók leírásában lévő YouTube-linkek mostantól gombok formájában jelennek meg, ezek így könnyebben észrevehetőek és kényelmesebben használhatók lesznek. A gyakori műveleteket aktiváló gombokat újratervezték, hogy minimalizálják azok figyelemelterelő hatását, ugyanakkor mostantól könnyebben el lehet majd érni őket. Olyan lehetőségekre kell gondolni, mint a lájkolás, a megosztás, a letöltés vagy a feliratkozás.

Az új funkciókat most jelentették be, elviekben élesítve is vannak, de kell némi idő, amíg minden felhasználó minden eszközére eljutnak. Valószínűleg az elkövetkezendő hetekben találkozni fogtok velük a saját készülékeiteken is. 

Forrás: YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid