A YouTube újabb bosszúsággal sújtja azokat, akik blokkolják a reklámokat

0

A YouTube, vagyis jobban mondva a Google reklámblokkolók elleni harca egyáltalán nem ért véget, sőt, még tovább fokozódott. A videómegosztó platform a végére pörgeti a videókat azoknál, akik aktív hirdetésblokkoló megoldással próbálják használni a szolgáltatást. Ha netán a felhasználó egy tetszőleges ponton próbálja meg elindítani a videót, akkor az vagy be sem tölt, vagy elindul, de hang nélkül.

A YouTube egyre keményebben fellép a reklámblokkoló alkalmazások és böngésző kiterjesztések ellen, miközben mind sűrűbben azt javasolja a felhasználóknak, hogy vagy iratkozzanak fel a Premium szolgáltatásra, vagy kapcsolják ki a hirdetésblokkoló eszközöket, és próbáljanak meg együtt élni a reklámokkal. A videómegosztó portál nem aprózta el a dolgokat, mindenféle eszközt bevetett annak érdekében, hogy jobb belátásra térítse az odalátogatókat. Belassuló videók, visszaszámláló órák, felugró ablakok, volt itt tényleg minden.

A legújabb módi az, hogy a YouTube egyszerűen a legvégére pörgeti a megnyitott videót, amit ha mondjuk a közepénél akarna valaki elindítani, akkor azok vagy be sem töltődnek, vagy ha igen, akkor hang nélkül. A lényeg nyilván az, hogy a reklámblokkolókat használók számára a lehető legtöbb bosszúságot okozzák. Elsőként az SDHD4K nevű Reddit-felhasználó publikált nyilvánosan erről az új gyakorlatról.

Nála egyből a végére ugrik az összes megnyitott videó, mások pedig – szintén a Redditen – arról panaszkodnak, hogy lejátszás közben nincs hang. Ha a hangerőszabályzó csúszkával elkezdenek játszani, akkor egy rövid időre vissza lehet hozni a hangot, de amint leveszik az ujjukat vagy az egérkurzort a csúszkáról, a videó ismét elnémul. A problémát leginkább azok tapasztalják, akik az Adblock Plus szolgáltatást használják. Más blokkoló applikációk már kínálnak valamilyen megoldást erre a problémákra.

A felhasználók szerint például a uBlock Origin remekül működik a Firefox és a Brave böngészőkben, míg mások az Opera GX böngészőt vagy olyan alternatív klienseket ajánlanak, mint amilyen a FreeTube. Nyilván, ha tehetitek, fizessetek elő a Premium szolgáltatásra, de ha mégsem, akkor érdemes lesz kerülni az Adblock Plus-t, és valamilyen alternatív megoldást találni a hirdetések blokkolására, akár valamelyiket az itt felsorolt példák közül.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid