Csúcskategóriás tablettel készül a Lenovo

0

Nagyon kevés izgalmas dolog történik az Android rendszert futtató táblagépek világában, a felsőbb kategóriában nagyon gyér a választék, kevés igazán jól felszerelt csúcskategóriás tablet létezik. A laptopok piacán többszörösen maradandót alkotó Lenovo is inkább az olcsóbb eszközök gyártására esküszik, de a legújabb értesülések alapján egy komolyabb tabletet fejleszthetnek a háttérben, amiről kiderült néhány fontosabb jellemző.

A közelmúltban a Lenovo notebook termékmenedzsere, Lin Lin közzétett a Weibo profilján egy képernyőképet, amelyet egy még be nem jelentett Android operációs rendszert futtató táblagépen készített. Erről a bizonyos képről a táblagép több fontosabb tulajdonságát is le lehet olvasni, szerepel rajta a lapkakészlet és a beszerelésre kerülő operatív memória kapacitása is.

A készülék modellszáma alapján szinte biztos, hogy a Lenovo Yoga Tab 13-ról van szó, amelyre korábban a Google Play Console tanúsítványi listájában is rábukkantak a szemfülesek. A Lenovo munkatársa által készített képernyőkép alapján a táblagép belsejében Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet, 8 GB RAM, valamint 128 GB háttértár teljesít szolgálatot, miközben a készülék Android 11 alapokon nyugvó ZUI 12.5 rendszert futtat, legalábbis a tablet kínai variánsa mindenképpen.

Mivel a masina feltűnt a Google Play Console listájában is, a Lenovo Yoga Tab 13 rendelkezni fog egy globális értékesítésre szánt verzióval, amelynek lehet, hogy némileg eltérő jellemzői lesznek, de azért remélhetőleg még véletlenül sem gyengébbek. Egy minőségi kijelzővel és egy jó vételárral párosítva a Lenovo táblagépe akár kasszasikernek is bizonyulhat, mindenesetre már az is jó hírnek számít, hogy nem csupán a Samsung részéről lehet számítani felső(bb) kategóriás táblagép megjelenésre az idén, mármint Android berkeken belül.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid