Nemzetközi forgalomba került az első Snapdragon 870-es készülék

0

Nagyjából két hónappal ezelőtt debütált az első Snapdragon 870 lapkakészlettel felszerelt okostelefon, ami a Motorola Edge S nevet viselte, megvásárolni viszont eddig csak Kínában lehetett. A mobil most végre nemzetközi vizekre evezett, a globális értékesítésben a Moto G100 nevet kapta, és bár az árazása lehetett volna egy cseppet kedvezőbb, még mindig korrekt ajánlatnak számít.

Az okostelefon megjelenítője 6,7 hüvelykes, IPS LCD technológiára épül, képfrissítési rátája 90 Hz, a felbontása pedig FHD+. A panel HDR10 tanúsítvánnyal rendelkezik, a bal felső sarkában pedig nem egy, de egyenesen kettő kameralyuk található, az egyikben egy 16 megapixeles, a másikban pedig egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul foglal helyett.

A Moto G100 lelke a már említett Qualcomm Snapdragon 870 chipset, ami a tavaly hódító 865-ös modell frissített változata. A processzor mellé 8 GB RAM és 128 GB bővíthető háttértár jár.

A fotózni vágyók igénybe vehetik a készülék hátoldalán található 64 megapixeles elsődleges kamera szolgálatait, amely f/1,7 apertúrával bír. Fényképezés közben segítségére lesz egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű modul, amelyet egy LED gyűrű vesz körül, és ami makró érzékelő gyanánt is szolgál. Kapunk még egy 2 megapixeles mélységérzékelőt, valamint egy ToF modult a gyors lézeres autofókuszhoz.

A készülék szinte teljesen gyárinak látszó, házon belül fejlesztett My UX felülettel kiegészített Android 11 operációs rendszert futtat, amelynek részét képezi a “Ready For” platform, ami kvázi asztali környezetet varázsol a felhasználónak, hasonlóan a Samsung DeX-hez. A Motorola a működéshez szükséges dokkolót is forgalmazza majd, amely nem csak a töltést teszi lehetővé a külső monitorra csatlakoztatva, de hűtést is biztosít az okostelefon számára.

Az említésre érdemes jellemzők között szerepel még egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor, amely 20 wattos gyorstöltést fogad, egy fülhallgató kimenet, illetve a mobilfizetést lehetővé tévő NFC technológia.

Habár a mobil nem kapott hivatalos IP minősítést, azért rendelkezik egy vízlepergető réteggel. A Moto G100 szürke, ezüst és kék árnyalatokban kapható, mégpedig 499,99 eurós, vagyis olyan 182 ezer forintos áron. A készülék már elérhető egyes európai és latin-amerikai piacokon.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid