Zseniális: kitalálták a “légzsákos” telefontokot!

0

Ahogy okosodnak a telefonjaink, úgy válnak egyre törékenyebbé is, így az utóbbi évek egyik legnagyobb problémája a gyenge üzemidő mellett a védelem. Létezik persze rengetegféle tok, de most egy igen egyedi megoldással rukkoltak elő, amihez még hasonlót sem láttunk eddig.

Egy német mérnökhallgató, Philip Frenzel találta ki az ADcase nevű mobiltokot, amely hasonló elven működik, mint az autókban a légzsák. Ha a beépített szenzorok esést érzékelnek, akkor a tokból egy pillanat alatt előugrik 8 rugalmas láb, amelyek megvédik a telefont, bárhogyan is érjen földet.

Az mechanizmus természetesen akárhányszor újra használható, az esés után csak vissza kell hajtogatni a lábakat a helyükre. A tokban egyébként egy különálló akkumulátor van, ez működteti, és nem csak vezetékkel, hanem vezeték nélkül is fel tudjuk tölteni (nyilván ezt nem kell olyan gyakran, mint magát a telefont).

Az ADcase már működés állapotban van, de megvásárolni egyelőre nem lehet. Valószínűleg hamarosan indul egy Kickstarter projekt, és ennek a keretein belül szedik majd össze a pénzt a tömeggyártásra. Sajnos jelenleg csak iPhone-okhoz léteznek prototípusok, de remélhetőleg később kiadják ezt a nem mindennapi szerkezetet androidos telefonokhoz is.

Forrás: AD-case

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid