Duál kijelzővel debütált a ZTE Axon M

0

A számolatlan pletykában és kiszivárgott értesülésben szereplő ZTE Axon M végre hivatalossá vált. A telefon azért olyan érdekes, mert két kijelzővel rendelkezik, amelyek a megfelelő pozícióban egyetlen hatalmas megjelenítőfelületté alakulnak. A koncepció nem teljesen új, de az egyelőre a jövő kérdése, hogy a ZTE újdonsága mennyire lesz majd sikeres. Addig is, fussunk át a fontosabb jellemzőkön!

Beszéljünk elsőnek a kijelzőről, avagy kijelzőkről ha úgy jobban tetszik. Az LCD technológiával készült megjelenítők képátlója 5.2 col, használatuk négyféle üzemmódban lehetséges. A kiterjesztett mód (Extended Mode) elnevezés magáért beszél, ez az amikor a két kijelző egy nagy felületet alkot, így egy 6.75 colos megjelenítőt kapunk 2160×1920 felbontással (2xFull HD). A tükörmód (Mirror Mode) arra való, hogy ugyanazt a tartalmat jelenítsük meg mindkét kijelzőn, így mondjuk a buszon velünk szemben ülő barát láthatja a Youtube videót amit mi nézünk. A tradicionális üzemmód (Tradiotional Mode) esetében egyetlen kijelzőn van tartalommegjelenítés, de mind közül a legérdekesebb a duál mód (Dual Mode). Ilyenkor a két kijelzőn két teljesen különböző alkalmazás futtatható, szóval ezt felfoghatjuk az osztott képernyős mód kimaxolásának is.

Ehhez a sokféle felhasználási lehetőséghez nyilván kell a kakaó, és bár nem a legfrissebb lapkakészletek közé tartozik, a tavalyi Qualcomm Snapdragon 821-ben még bőven van annyi erő, hogy a készülék ne dadogjon felhasználás közben. A ZTE biztosra ment, ezért 4 GB RAM-ot is odapakolt a processzor mellé, amit 64 GB belső tárhely egészít ki. A telefon jellegzetes kialakításának köszönhetően egyetlen kamera került fel a készülékre, amelynek felbontása 20 megapixel. Sztereó hangszórók, és a 3.5 mm-es jack aljzat teszi teljessé az audioélményt, a szoftveres oldalon pedig Android Nougat 7.1.2 rendszerre számíthatunk. A ZTE Axon M akkumulátora 3180 milliamperóra teljesítményt hordoz magában, hogy ez mire elég, azt majd a hétköznapi felhasználás fogja igazán megválaszolni.

A telefon egyelőre az észak-amerikai AT&T szolgáltató exkluzív terméke, egy összegben fizetve 725 dolláros áron vásárolható meg, előfizetés mellet pedig akár már 25 dolcsiért hazavihető. A pokolian jó hír azonban ezután jön: a mobil valamikor a jövőben kapható lesz Kínában, Japánban és Európában egyaránt, ki tudja, talán hozzánk is eljut. Ha így lesz, te vennél két kijelzős flip okostelefont ZTE márkajelzéssel? Talán az AndroidAuthority hands-on videója segít a döntésben.

Az biztos, hogy a tokkészítőknek fel lett adva a lecke…

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid