A ZTE megmutatta a Samsungnak, hogyan kell kijelzőbe építeni a kamerát

0

Az elmúlt hetekben több olyan okostelefon is érkezett, amelyek kijelző alá szerelt kamerával bírnak. A Samsung és a Xiaomi sokáig kivártak, nekik ez az első éles próbálkozásuk, a ZTE viszont már a második generációnál tart, aminek látszik is az eredménye, kiváltképpen ha a Galaxy Z Fold 3-hoz hasonlítjuk.

Az első tesztek alapján meglepően jól sikerült a ZTE Axon 30 5G kijelző alá épített második generációs kamerája. Az egyik nagy előrelépés, hogy már alig látszik a kijelzőn, hogy hová került a szenzor, egy teljesen egybefüggő megjelenítővel sikerült megoldani a dolgot.

ZTE Axon 30 5G

A Samsung Galaxy Z Fold 3 esetében azért nem lett ennyire láthatatlan a kamera, bizonyos szögekből nézve, illetve világos háttérnél meglehetősen feltűnő a panel alá rejtett kamera. Inkább egy átmenetről van szó a valódi láthatatlan szenzor és a hagyományos kameralyukas megoldások között.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Persze a láthatóság csak egy dolog, a szelfikamera minősége is nagyon fontos. Azt gondolhatnánk, hogy a Samsung ebben azért jobb, de korántsem ennyire egyértelmű a helyzet. A ZTE ugyanis egy brutálisan jó algoritmust készített a képek feljavítására, így meglepően korrekt szelfiket lehet lőni az Axon 30 5G-vel.

ZTE Axon 30 5G javított vs eredeti szelfi

Elég sok teszt van már a YouTube-on és különböző techoldalakon is a ZTE Axon 30-ról, de íme egy látványosabb bemutató videó a kameráról:

A Galaxy Z Fold 3-mal is összehasonlítják, és nagyon úgy néz ki, hogy bizony van még mit tanulnia a Samsungnak a kínai gyártótól:

Persze a ZTE technológiája sem tökéletes, bár a szelfik minősége sokat javult, azért még mindig nem érték el a normál kamerák szintjét. Videózásnál pedig nem működik a fentebb már említett képjavító algoritmus, így kicsit homályos a felvétel. Sima videóhívásokhoz elég lesz, de másra nem igazán jó.

Íme egy másik teszt, az elején a telefonnal készült a videó, később pedig fotók is vannak, amik határozottan jobbak lettek.

Bővebben itt írtunk a ZTE Axon 30-ról. Neked hogy tetszik a telefon?

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid