2018. január 20.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Galaxy S8-ad van? Akkor erről jó ha tudsz!
Galaxy S8-ad van? Akkor erről jó ha tudsz!

Galaxy S8-ad van? Akkor erről jó ha tudsz!

Az akkumulátorok fejlődése terén még várunk a nagy áttörésre, de azért a gyártók igyekeznek kicsit javítani a helyzeten a különböző gyorstöltési technológiákkal. A Galaxy S8 és S8+ tulajoknak azonban némi korlátozással kell számolniuk.

A Galaxy S8 ugyanazzal gyorstöltési megoldással érkezik, mint amit az S6 és az S7 is kapott. A technológia Adaptive Fast Charging néven fut, de valójában a Quick Charge 2.0-ra épül, ami nem éppen a legfrissebb fejlesztés. Ez a kicsit lassabb sebesség mellett azzal is jár, hogy használat közben kikapcsol a gyorstöltés, hiába van töltőre téve a mobil. Persze ez nem feltétlenül akkora probléma, de azért jó tudni, hogy ha csak kevés időnk van a töltésre, akkor nem érdemes közben nyomkodni a készüléket. A Phandroid egyébként pontosan is lemérte a különbséget, 1 óra 37 perc helyett 2 óra 51 perc alatt tölt 100%-ra a Galaxy S8, ha nincs kikapcsolva a kijelző. (És ez a különbség nem csak abból adódik, hogy közben merül is a mobil.)

Ami még érdekes, hogy ha a töltőn lévő készülék kijelzőjét bekapcsoljuk, akkor az gyorstöltést ír ki, miközben pont nem aktív a gyorstöltés, és ez bizony félrevezető.

A Snapdragon 835 egyébként már a Quick Charge 4.0-t is támogatja, ami gyorsabban tölt, és már nem tartalmazza ezt a korlátozást. Ám az európai Galaxy S8 modelleket az Exynos 8895 hajtja, így be kell érnünk egy régebbi megoldással.

forrás: Phandroid, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Endi

  Valahogy ugy tunik, hogy az s8 is csak ossze lett csapva.
  …es szerintem meg sok negativ dolog fog kiderulni rola.

 • joc

  Hello!Lenne egy kérdésem, nem pont ehez a cikhez tartozik de az s8-ról lenne szó.
  Az európai s8 és az amerikiai s8 grafikus gyorsítóban is eltér egymástól nem csak processorban?

  • Simon Richárd

   Persze, ha jól tudom a Snapdragon Adreno t használ, míg az Exynos Mali t.

   • joc

    Köszönöm a választ.

 • Gibson

  Ezt éppenséggel nem tartom undorítónak. Hiszen mindenki észrevette már, hogy töltés közben melegszik a telefon. A györstöltés pedig mégnagyobb kakaót ad a telefonnak. Gondolom nem hiányzik senkinek, hogy épp Real Racing 15-öt tol a telefonján gyorstöltve, aztán rárobban az akku. Mert megmondom őszintén, hogy nekem nem hiányzik.
  Sokkal undorítóbbnak tartom azt a tényt, hogy ugyanazon a néven különböző belsőségekkel adnak el termékeket és persze ugyanazon az áron. Tehát az lenne az igazi, ha a boltban lenne ilyen is, meg olyan is és ki-ki döntse el, melyiket akarja…
  De hát a magyar az ezek szerint szarabb ember mint mondjuk a német. A magyarnak jó a szemét is, boldogan megveszi 2 év hűségre és még sorban is áll érte.