10 perc alatt feltölthetők lesznek a mobilok

2

Egy okostelefon teljes feltöltése most még órákig tart, hamarosan azonban sokszorosára növekedhet ennek a sebessége egy új fejlesztésnek köszönhetően.

Annak, hogy a mobilok lassan töltődnek komoly oka van, ugyanis így védik a telepet a túlmelegedéstől és az idő előtti elhasználódástól. Egy szingapúri tudós, Rachid Yazami azonban egy olyan chipet fejlesztett ki, ami folyamatosan figyeli az akksi állapotát, és a töltővel együttműködve töredékére csökkenti a töltési időt. Az új eszköz ezen felül megakadályozza a telepek lángra kapását, amire ugyebár láthattunk már néhány példát.

Rachid Yazami (NTU Singapore)

Rachid Yazami (NTU Singapore)

Rachid Yazami egyébként a világ legelismertebb akkumulátorokkal foglalkozó kutatója, 200-nál is több tudományos cikke jelent már meg a témában, és nem mellesleg több, mint 50 szabadalom fűződik a nevéhez.

Az új chip elég kicsi ahhoz, hogy az okostelefonok akksijába szereljék, és ezzel akár 10 perc alá is csökkenhet a töltési idő, ami nagyon jól hangzik. Yazami egyébként már a Samsunggal és a Sony-val is tárgyal, és ha minden jól megy, akkor 2016 végén elérhetővé válik a technológia. Mindez persze nem csak az okostelefonoknál hozhat forradalmat, hanem például az elektromos autóknál is.

forrás: Index, Ibtimes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid