Már frissíthető Android 6.0-ra az LG G4

16

A Nexus készülékeket leszámítva még épphogy csak elkezdtek szállingózni az első Marshmallow frissítések, ám az LG határozottan ott van az elsők között, hiszen a G4-re már Európa-szerte elérhető az Android 6.0.

Az LG nagyjából egy hónapja indította el a G4 Android 6.0-s frissítését Lengyelországban, amolyan teszt jelleggel, és nem sokra rá Dél-Koreában is kiadták az új szoftvert. A napokban pedig végre Európa-szerte elérhetővé vált a Marshmallow.

LG G4

Szerencsére Magyarország sem maradt ki, a hazai készülékek is frissíthetők, de egyelőre nem OTA-n, hanem az LG Bridge-en keresztül. A frissítés mérete 1.55 GB, ami elég jelentős, de ez érthető is, hiszen nagyot ugrik a verziószám, és sok újítást kapunk.

Nagyon hasznos lehet például az Android 6.0-ban debütáló Doze funkció, ami jelentősen növeli a készenléti időt, de az alkalmazásengedélyek testreszabásának lehetősége is jól jöhet majd. Ezen kívül frissül a Knock Code, és néhány gyári LG app átnevezésre kerül, a QMemo+-t például Capture+-ként kell keresni a jövőben. Ez persze csak néhány példa, a teljes lista jóval hosszabb.

Az LG a tavalyi csúcsmodelljét, a G3-at sem hanyagolja el, lassan erre is elkészül az Android 6.0, ami akár már december közepén elérhetővé válhat egyes régiókban.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid