108 megapixeles, 5 kamerás szörnyeteg lesz a Xiaomi Mi Note 10

0

Tegnap számoltunk be róla, hogy mennyire durva kamerarendszerrel jön a Xiaomi CC9 Pro, most pedig kiderült, hogy Kínán kívül is kapható lesz a készülék, de szokás szerint más néven.

A Xiaomi nemrég megosztott egy előzetes képet a Mi Note 10-ről, amely a vállalat szerint a világ első 108 MP-es penta kamerával szerelt mobilja lesz. Az 5 darab hátlapi kamera és brutális felbontás már ismerős lehet valahonnan, a CC9 Pro is ilyen jellemzőkkel jön, tehát szinte biztosra vehető, hogy a két készülék egy és ugyanaz, csak éppen más piacokon kerülnek majd forgalomba.

A CC9e-ből lett nálunk a Mi A3, a CC9-ből pedig a Mi 9 Lite, tehát teljesen logikus, hogy a Mi Note 10-et a CC9 Pro-ra építik majd. Itt még annyit gyorsan megjegyeznék, hogy szinte mindenhol “Mi CC9 Pro” néven hivatkoznak a mobilra, és a többi CC9 mobil neve elé is kiteszik a “Mi” jelzőt, de egy különálló szériáról van szó, tehát nem ez a hivatalos megnevezés.

És hogy milyen lesz a Xiaomi CC9 Pro? Mutatjuk:

Lesz tehát nem kevesebb, mint 5 db hátlapi kamera, amelyek közül az egyik a Samsung új, 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzorát használja. Ezen kívül kapunk természetesen telefotó kamerát is, mégpedig 5x-öt optikai zoommal, ami jó eséllyel egy periszkópos megoldás lesz. A további kamerákra is fény derült nemrég, lesz még egy 20 MP-es ultraszéles látószögű egység, egy mélységérzékelő a portréképekhez, valamint egy makrókamera (ez lesz az alsó pici), amellyel akár 1,5 cm-ről is lehet majd fotózni.

A mobil bemutatója november 5-én lesz, vagyis pontosan egy hét múlva, és nem sokkal utána a nemzetközi piacokra szánt Mi Note 10 is debütál.

Végül egy kis exkluzív infó: úgy tudjuk, hogy a Xiaomival kötött megállapodás révén elsőként kizárólag a GearBest oldalán lesz rendelhető a Mi Note 10, mégpedig már november 7-től. Hogy pontosan mikortól szállítanak, és mennyi lesz a készülék ára, azt még nem tudni, de amint lesz fejlemény, meg fogjuk írni.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid