Megérkeztek a Realme 10 Pro és 10 Pro+ modellek

0

Miután a Realme 10 4G és 5G modemmel egyaránt megjelent, eljött az ideje annak, hogy a sorozat további tagokkal bővüljön. A most leleplezett Realme 10 Pro és 10 Pro+ 108 megapixeles elsődleges kamerával, méretes akkumulátorral és összességében véve egészen korrekt jellemzőkkel, illetve elviselhető árcédulával igyekeznek felhívni magukra a figyelmet.

Realme 10 Pro

Az okostelefon 6,72 hüvelykes IPS megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 1080p+ felbontásban pompáznak a tartalmak, mégpedig 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A panel érintési mintavétele 240 Hz. A Realme állítása szerint a megjelenítő képes akár 680 nites fényerőre is. AMOLED kijelző híján az ujjlenyomat-olvasó az okostelefon oldalsó keretén, a bekapcsológomb belsejében található.

A Realme 10 Pro belsejében Snapdragon 695 lapkakészlet zakatol, a 6 nanométeres chipsetet 8 vagy 12 GB operatív memória, illetve 256 GB-os háttértár egészíti ki. A mobil támogatja két hálózati kártya egyidejű behelyezését, mi több, a duál 5G készenlétet is, viszont nincs micro SD foglalata.

Az okostelefon hátoldalán tehát 108 megapixeles elsődleges kamera foglal helyet, amely egy Samsung ISOCELL HM6 érzékelőn alapul, a szenzor 1/1,67 hüvelykes és 0,64 μm-es képpontokat fog dologra, illetve képes a 9 az 1-ben pixelösszevonásra. A fő szenzor mellé mindössze egyetlen 2 megapixeles mélységérzékelő került. Az előlapi kamera a megjelenítőn lévő kivágásban található, felbontása 16 megapixel.

A Realme 10 Pro borítása alá egy 5000 mAh kapacitású akkumulátort sikerült beszorítani, amely támogatja a 33 wattos vezetékes gyorstöltést. A készülék már a legelső bekapcsolást követően Android 13 operációs rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű Realme UI 4.0 felhasználói felülete egészít ki.

Az okostelefont színátmenetes kék, fekete, valamint csillagfény árnyalatban lehet majd megvásárolni, november 24-től. A forgalmazás egyelőre Kínára korlátozódik, ahol a legolcsóbb, 8/256 GB-os változatot már 225 dolláros áron odaadják, a jüanból átszámított összeg nagyjából 89 ezer forintot jelent.

Realme 10 Pro+

A másik Pro modell előlapját egy 6,7 hüvelykes AMOLED megjelenítő foglalja el, amely szintén 1080p+ felbontást, illetve 120 Hz-es képfrissítési frekvencia kínál, viszont a mintavételi frekvencia 360 Hz. Egy olyan 10 bites panellel van dolgunk, amely lefedi a DCI-P3 színskála 100 százalékát. A gyártói ígéretek szerint a képernyő maximális fényereje elérheti a 800 nitet is. Apró figyelmesség a gyártó részéről, hogy az okostelefon kijelzőjét gyárilag üvegfóliával látja el, így annak beszerzésével nem a vásárlóknak kell vesződnie.

A telefon belsejében MediaTek Dimensity 1080 chipset található, a legszerényebb konfiguráció 8/128 GB-os, nem egészen értjük, hogy ennél a készüléknél miért nem lehetett 256 GB a minimum. A Pro+ szintén támogatja két SIM-kártya egyidejű behelyezését, képességeinek tárházát gyarapítja a duál 5G készenlét, arról nem is beszélve, hogy NFC, ax-es Wi-Fi, illetve duál frekvenciás GNSS is van a repertoárban.

A Realme 10 Pro+ hátoldalán, egy hatelemes lencserendszer mögött ugyanúgy 108 megapixeles elsődleges modul található, amelyet egy környezetét 112 fokban érzékelő, 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy közeli képeket akár 4 cm távolságról készítő, 2 megapixeles makró egység egészít ki. A szelfikamera ezúttal is 16 megapixeles.

Az okostelefon 61 fokban hajló 2,5D-s ívelt oldalakkal rendelkezik, ilyesmi nem igazán van a Realme telefonjai között. A mobil háza 7,78 mm-es vékonysággal, valamint 173 grammos tömeggel rendelkezik. Ez a kialakítás a hardveres összetevőkön kívül még magában foglal egy szintén 5000 mAh kapacitású telepet, amelyet akár 67 wattos adapterekkel is találhatunk. Ami a szoftvert illeti, ez a készülék is ugyanazt kínálja, mint a másik Pro modell.

A Realme 10 Pro+ forgalmazása szintén november 24-én startol Kínában, ahol a legolcsóbb, 8/128 GB-os modell már 240 dolláros, vagyis nagyjából 95 ezer forintos áron beszerezhető lesz. Nemzetközi értékesítésről még nem beszéltek a márka szóvivői, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy valamikor a későbbiekben a globális vásárlóközönség is megismerkedhet a készülékekkel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid