120Hz-es kijelzőt és két szenzorszigetet kapott a Sharp Aquos R3

0

Tavaly a japán Sharp bemutatta a világ első okostelefonját két szenzorszigettel. A novemberben leleplezett Aquos R2 Compact után most itt a folytatás, az R3, ami egy szinte minden ízében csúcsmobil lett, kiváló tulajdonságokkal. Természetesen, ahogyan a Sharp mobiloknál lenni szokott, most is a kijelző az egyik fő attrakció.

A telefon megjelenítője 6,2 hüvelykes, a felbontása 3120×1440 képpont, a panel IGZO, a képfrissítési rátája pedig 120Hz, ami szinte egyedülálló a piacon. A képernyő HDR10 támogatással rendelkezik, és persze ott van a két notch, bár sokaknak már egy is bőven sok. Mindenesetre a felsőben egy 16,3 megapixeles kamera található, míg az alsóban a home gomb virít, egy beépített ujjlenyomat-olvasóval.

A mobil hátoldalán duál kamerakészlet található, mégpedig a bal szélen, vertikálisan elhelyezve. A képrögzítő egység 12,2, valamint 20 megapixeles érzékelőket foglal magában, az előbbi f/1.7, míg az utóbbi f/2,4 rekeszértékkel bír, és ennek ultraszéles, 125 fokos látószöge van. A mobil több mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókat is kapott, melyek elsősorban a kamera képességeit fokozzák.

Ami a mobil belsejét illeti, az idei év egyik legerősebb lapkakészlete, a Qualcomm Snapdragon 855 végzi a számításokat, az operatív memória kapacitását pedig 6 GB-ban határozták meg a japán mérnökök. A belső tárhely 128 GB-os, bár ebből valamennyit elfoglal az előretelepített Android 9.0 Pie operációs rendszer.

A mobil talán egyedüli gyenge pontja (a ronda külsőt leszámítva) az akkumulátor, mert mindössze 3200 mAh kapacitású, viszont legalább támogatja a 11W-os vezeték nélküli töltést. Egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni a készülék, és azt sem fedték fel, hogy mely piacokon lesz kapható, már ha egyáltalán kijut Japánból.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid