120 Hz-es kijelzőt kaphat a Redmi K30, és fotók is vannak róla!

0

Nem a Xiaomi az első gyártó, ami középkategóriás áron kínál kvázi felsőkategóriás hardveres jellemzőkkel rendelkező okostelefonokat, de az tény, hogy piszok jók ebben a műfajban. A Redmi K20 és Pro variánsa az iskolapéldája annak, hogyan is kell ezt csinálni, és természetesen a gyártó már dolgozik a folytatáson. A nagy valószínűséggel Redmi K30 névre hallgató készülékről most újabb információk derültek ki.

A készülék megjelenítője egy bevágással bír, ide kerülnek majd az előlapi kamerák, ráadásul a telefon támogatni fogja az 5G hálózatokat is. Ezeket már nagyjából mindenki hallotta, az viszont még nekünk is újdonság, hogy a kijelzőt nagyon komoly képfrissítési rátával láthatják el. A legújabb értesülések szerint a Redmi K30 120 Hz-es képernyőt fog kapni, és ezzel az érdekességek sorának koránt sincs vége. A hátlapon lévő képrögzítő rendszer elsődleges szenzora egy 60 megapixeles Sony gyártmányú IMX686 lehet, ami egy egészen új szintre emelheti a fényképezést.

Speciális tokban pózol a lyukas kijelzős Redmi K30

Érdekes módon az ujjlenyomat-olvasó ezúttal nem a kijelzőbe kerül majd beépítésre, talán az eddig használt optikai megoldás nem működik jól a nagy képfrissítés miatt. Éppen ezért a felhasználó azonosítására szolgáló érzékelőt ezúttal a telefon keretére szerelhetik, ami mondjuk azért nem forradalmi újdonság, egy rakás Sony és más márkájú készülék is rendelkezik hasonló megoldással.

Az XDA csapatának gyűjtése szerint a Redmi K30 a fejlesztés ideje alatt a “Phoenix” kódnevet viseli. Az itt olvasható jellemzőket, és a “Phoenix” nevet egy korábban napvilágra került, ismeretlen Xiaomi készülékről készült ábra köti a Redmi K30-hoz, annak a készüléknek ugyanis szintén az oldalsó keretén volt az ujjlenyomat-olvasója, ráadásul ugyanúgy duál előlapi kamerája volt egy bevágásban. Persze az sem lehetetlen, hogy az itt leírásra kerülő okostelefon a szóban forgó készülék Pro változata, hiszen egy ilyen magas képfrissítési rátával rendelkező képernyőt nagyobb eséllyel szerelnek egy drágább modellbe, míg az alap kiszerelést “normál” képernyővel helyezhetik forgalomba, ám ez egyelőre csupán spekuláció. A Redmi K30-ra egyébiránt a MIUI 11 legújabb változatának kódjában is találtak utalásokat a hozzáértő bennfentesek.

És hogyhogy ilyen sokat lehet hallani erről a telefonról újabban? Nos, az IndiaToday értesülései szerint a Redmi K30 bemutatójára mar decemberben sor kerülhet. Elsőként vélhetően Indiában jut el majd a boltok polcaira a készülék, majd később valószínűleg más néven nemzetközileg is megjelenik a Redmi újdonsága. Hamarosan tehát megtudhatjuk, mennyi a valóságalapja az itt olvasható információknak.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid