Olcsó lett az NVIDIA új gamer táblagépe

0

Az NVIDIA a közelmúltban fedte fel új, játékra kiélezett tabletjét, a Tablet Shield K1-et, ami a tavalyi modell frissített változata. A gyártó túl sok mindent nem újított, viszont lefaragott 100 dollárt az árból, ami mindenképpen üdvözölendő jelenség. 

Mindezen olcsósításnak azonban ára van. A csomaghoz nem jár töltő, adatkábel, de még stylus sem. Utóbbit külön megvásárolhatjuk 20 dollárért, a kifejezetten ehhez a modellhez készült töltő pedig 30 dollárt kóstál (egyébként bármilyen normál töltő jó hozzá, ami szinte mindenkinél fellelhető). Akinek vezeték nélküli kontrollerre van szüksége, az 60 dollárért kaphat egyet, most pedig lássuk a hardvert!

shield-tablet-k1-built-for-gamers

A megjelenítő 8 hüvelykes, és Full HD felbontású. A gépezet lelke egy Tegra K1 lapka, négy darab 2.2 GHz-es Cortex-A15-ös magból álló CPU-val, illetve egy 192 magos, 852 MHz-es Kepler grafikus vezérlővel. A rendszert 2 GB RAM működteti, a tablet ráadásul képes 4K-ban leadni a tartalmat, ha összekötjük egy ilyen felbontású televízióval HDMI kábel segítségével.

Ami a rendszert illeti, Android 5.1 Lollipop vár minket egy 16 GB-os belső tárhelyen, ami talán egy kicsit szűkösnek hangzik, szerencsére a memóriakártyás bővítés lehetősége adott. A készüléket kérhetjük LTE modemmel is, de ami igazán klassz ezekben a masinákban, hogy feliratkozhatunk a GeForce Now szolgáltatásra, és havi 8 dollárért PC játékokat streamelhetünk az NVIDIA szervereiről a táblagépünkre, és van egy három hónapos próbaidőszak is.

A Shield K1 200 dolláros áron lesz kapható, de hazánkban nem valószínű, hogy megjelenik.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid