200 MP-es kamerával jöhet a Samsung Galaxy S23 Ultra

0

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Samsung egy új 200 MP-es kameraszenzoron dolgozik, sőt, állítólag már nagyjából kész is fejlesztés. Most újabb forrás erősítette ezt meg, és az is szóba került, hogy nagy valószínűséggel a Galaxy S23 Ultrában fogják felhasználni az óriási felbontású érzékelőt.

Van már egy 200 MP-es kamerája a Samsungnak, a tavaly szeptemberben bemutatott ISOCELL HP1, de még ez sem jutott el egyetlen okostelefonba sem. A hírek szerint egy Motorola csúcsmodellben debütál még valamikor ebben az évben. Az új szenzor pedig ennek a HP1-nek a továbbfejlesztett verziója, bár azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan miben lesz jobb.

Az egyik ismert dél-koreai techportál, az IT News szerint a vállalat már az új 200 MP-es érzékelő tömeggyártását készíti elő. Ezt egyébként két divízió között osztják majd meg, 30%-ban a Samsung Electronics, 70%-ban pedig a Samsung Electro-Mechanics végezheti az előállítást.

Arról is szót ejtenek, hogy a friss 200 MP-es érzékelő kerülhet a jövőre érkező Samsung Galaxy S23 Ultra fő kamerájába, de a döntés állítólag még nem végleges, tehát a megjelenésig még változtathatnak ezen.

A Samsung egyébként már 3 generáció óta 108 MP-es fő kamerát használ az Ultra csúcsmodelleken, a legutóbbi Galaxy S22 Ultra is ilyen egységet kapott. Elképzelhető tehát, hogy jövőre továbblépnek, persze ezt nem csak a megapixelek számának emelésével lehet megtenni.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid