Európába nem ugyanaz a Realme 9 5G jön, mint amit Ázsiában piacra dobtak

0

A Realme korábban hivatalosan is bejelentette, hogy több készüléket is piacra dobnak nálunk Európában, olyan modelleket, amiket eddig csak a kínai vagy más ázsiai régiók vásárlói vehettek meg. A Realme 9 5G és annak LTE modemmel szerelt változata, valamint egy táblagép, a Realme Pad Mini lesznek a nekünk szánt újdonságok. Mint kiderült, a tablet és a 4G-s Realme 9 ugyanolyan lesz, mint ázsiai változataik, ám az 5G-s telefon eltérhet attól, amit eredetileg piacra dobtak.

A legújabb értesülések szerint a nálunk megjelenő Realme 9 5G belsejében nem az eredetileg alkalmazott MediaTek Dimensity 810 lapkakészlet végzi majd a számításokat, hanem egy Snapdragon 695 chipset. Nem ez lesz az egyetlen újítás, ugyanis a készülék megjelenítője is változni fog, szerencsénkre előnyére, ugyanis az előlapon lévő panel bár megmarad LCD-nek, nőni fog a mérete (6,6 hüvelykre az eredeti 6,5 hüvelykről), és a képfrissítési ráta is javulni fog, ami 90 helyett 120 Hz lesz, ha hihetünk az új információknak.

A kamerák sem lesznek teljesen azonosak, habár itt minimálisak lesznek a változtatások. 48 helyett 50 megapixeles elsődleges modult kapunk, viszont a két plusz szenzor ugyanaz a 2 megapixeles makró és mélységérzékelő lesz, mint a korábban Ázsiában megjelent kiadáson. Az előlapi kamera sem változik, továbbra is 16 megapixeles szenzorral számolhatunk a képernyő bal felső sarkában. A Realme 9 5G európai változata szintén egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri majd a működéshez szükséges energiát, a 18 wattos töltés pedig továbbra is támogatott lesz.

A készülék Android 12 rendszert fog futtatni Realme UI 3 felhasználói felülettel megtoldva, és ugyanúgy lesz fülhallgató kimenete, mint az eredeti verziónak. Az okostelefon 164,3 x 75,6 x 8,5 mm-es méretekkel és 191 grammos tömeggel fog rendelkezni. Ha hihetünk ezeknek az új értesüléseknek, akkor az európai piacra érkező Realme 9 5G 200-300 euró között áron kerülhet forgalomba feketében és fehérben, 4 GB RAM-mal, és a választott konfigurációtól függően 64 vagy 128 GB belső tárhellyel, nyilván az ár is attól függ majd, hogy melyik variánst választjuk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid