32 megapixeles előlapi kamerát kap a Redmi Y3 (Redmi S3)

0

A Xiaomi Redmi Y2, ami számos piacon Xiaomi Redmi S2 néven került forgalomba, egy kiváló ár/érték aránnyal bíró készülék volt 2018-ban. A mobil még most is megállja a helyét, ám a gyártó úgy határozott, itt az ideje egy utódnak, mely végül a Redmi Y3 nevet kaphatja a keresztségben. Valószínűleg ezúttal is egy költséghatékony telefon helyez kezünkbe a Redmi, egy bizonyos tulajdonsága viszont mindenképpen kiemelkedő lesz.

A Xiaomi bejelentette, hogy április 24-én mutatják be az újdonságot, ami 32 megapixeles szelfikamerát fog kapni. A vállalat a mobil nevét is leleplezte, a kedvcsináló tweetben ugyanis három “Y” szerepel egymás után. Egy Amazon India oldalnak köszönhetően további részleteket is megtudhattunk, így számítani lehet két napos üzemidőre, cseppállóságra, és valamilyen merész, vélhetően színátmenetes külalakra. Mást jelen pillanatban nem tudni a telefonról, de azért van egy bizonyos szint, amit illik majd megütnie.

A Redmi Y2 (vagy Redmi S2) egyike volt a legkiválóbban felszerelt, mérsékelt árral rendelkező mobiloknak, a burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 625 lapkakészlettel, 3 vagy 4 GB RAM-mal és 32 vagy 64 GB tárhellyel.

A hátlapon található kamerakészlet érzékelői 12, valamint 5 megapixelesek voltak, míg az előlapra 16 megapixeles szenzort szereltek a gyártó munkatársai. Az alig százötven dolláros vételár magában foglalt még egy hátlapi biometrikus érzékelőt, plusz a 3080 mAh-s akkumulátort.

A hamarosan bemutatásra kerülő utódnak bőven akad majd konkurenciája, még akár házon belül is, hiszen ott lesz a Redmi 7 és a Redmi Note 7, de említhetnénk az Oppo alá tartozó Realme márka U1-esét, vagy a Realme 3-at. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy a Redmi Y3 (vagy máshol Redmi S3) lesz a legolcsóbb olyan telefon, melynek az előlapjára 32 megapixeles kamera kerül, ami fölöttébb vonzó lehet bizonyos felhasználók számára. Egyelőre nem tudni, mely piacokon, és mennyiért lesz kapható a készülék, ezek a fontos adatok valószínűleg már csak a bemutató napján derülnek ki.

  • Frissítés: a Xiaomi megerősítette, hogy 4000 mAh-s aksival jön az Y3, és az is kiderült, hogy színátmenetes lesz a hátlap.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid