5-6 millió hajlítható okostelefont értékesítene jövőre a Samsung

0

Nem lehet mondani, hogy a Samsung hajlítható okostelefonja hatalmas sikert aratott volna, de persze egyelőre nem szabad végleges következtetést sem levonni. A Samsung viszont hisz a termékben, olyannyira, hogy az ET News nevű médiaorgánum szerint jövőre 10-szer annyi flexibilis mobilt szeretne eladni, mint amennyi a Galaxy Foldból eddig elkelt, és ez 5-6 millió készüléket jelent.

Eddigi spekulációk szerint a dél-koreai gyártó összesen 500 000 Galaxy Foldot tudott értékesíteni, jövőre pedig tízszer ennyit szeretnének legyártani. Ennek megfelelően a Samsung Display fejesei már most azon agyalnak, hogyan lehetne fokozni a termelést. Persze ötletekből nincs hiány, ahhoz, hogy a termelési céljait megvalósítsa, a Samsungnak komolyabban be kell fektetnie a Vietnámban lévő üzemeibe, főleg ha tényleg szeretné a jövő hajlítható telefonját ultravékony üveggel bevonni, mert az mégiscsak ciki, hogy a Fold képernyője az emberi körömtől is karcolódik. A spéci üveg gyártása minden csak nem egyszerű, és különösebben gazdaságosnak sem mondható, szóval lesz min töprengenie a Samsung koponyáinak.

Ugyanakkor a piaci elemzők szerint a jövőre eladott hajlítható okostelefonok nagy része Samsung gyártmányú lesz. A DSCC szakemberei szerint el lehet adni 4-5 millió ilyen jellegű készüléket, míg mások, mint például az IHS Markit kalkulációi szerint jó ha 3 millió hajlítható mobilt tudnak majd értékesíteni. Magyarán szólva lehet, hogy 2020-ban a Samsungé lesz a hajlítható okostelefon piac nagy része, de így sem fogják tudni elérni azokat a célokat, amiket idén kitűznek maguk elé. Talán pont ezek a kevésbé optimista jóslatok voltak annak hátterében, hogy a Samsung az eredeti terveit 10 millió legyártott hajlítható mobilról végül a felére csökkentette.

Friss hírek szerint a Samsung már dolgozik a következő modellen, vagy az is lehet, hogy több készüléken egyszerre. Az egyikük vertikálisan hajlik majd, a másikat pedig talán kifelé lehet hajtani, és várható egy valamivel olcsóbb típus is, ami “mindössze” 1500 dollárba fog kerülni 1980 helyett. A flip telefonokat idéző modell a következő év első negyedében érkezhet, bár az ET News értesülései szerint számolni lehet majd némi késéssel. A Samsung egyik nagy problémája az, hogy miközben igyekszik meggyőzni az embereket arról, mennyire jók a hajlítható készülékek, a prémium szegmensben visszaesés tapasztalható az eladásokat tekintve, gyártótól függetlenül. A flexibilis telefonok pedig abszolút a csúcskategóriába tartoznak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid