Azért nem lehet a Pixel 4 mobilokkal 4K-ban videózni 60 fps-sel, mert a Google szerint erre nincs szükséged

0

Van, amikor kifejezetten szerencsés, ha egy gyártó jobban tudja, mire van szüksége a vásárlóinak, máskor viszont eléggé visszásan lehet kijönni ilyen helyzetekből. Hogy a mostani melyik kategória, döntsétek el Ti! Szóval a vadonatúj Google Pixel 4 mobilok nem alkalmasak arra, hogy 4K felbontású videókat lehessen velük lőni 60 képkockával másodpercenként. A keresőóriás meg is indokolta ezt a hiányosságot: szerintük erre nincs szüksége a felhasználóknak.

Ez nem holmi szóbeszéd, a Google a hivatalos Twitter profilján tett közzé egy posztot, amiben azt állítják, hogy a felhasználók többsége inkább Full HD videókat készít, és ha netán 4K minőségben szeretnének videózni, bőven elég nekik a 30 fps, amire egyébként a Pixel 4 készülékek képesek is. Épp ezért inkább a Full HD videók készítésének színvonalát akarják növelni, erre fókuszálnak, ahelyett, hogy olyan opciót engedélyeznének, ami amúgy is percek alatt el tudná használni a telefonok belső tárhelyét. Az utolsó mondatnak van némi kellemetlen mellékíze, hiszen az új modellek alapértelmezett háttértára 64 GB, és ebből valamennyit a rendszer kapásból ki is sajátít magának. Az egyetlen bővítési lehetőség az, ha a 128 GB-os modellt vásároljuk, a micro SD-s tárhelynövelés pedig kilőve, hiszen nincs a készülékeken memóriakártya foglalat.

Az mondjuk jó kérdés, hogy miből gondolja a Google, hogy a felhasználók nem akarnak ilyen videókat rögzíteni, hiszen a korábbi Pixel telefonokon sem volt elérhető a 4K@60fps. Persze a mostani csúcsmobilok többsége már tudja, így talán a nem-Pixel tulajdonosoktól szerezte az értesüléseit… De vajon mi az igazi indok, kevés a háttértár, vagy az emberek tényleg nem is szeretik ezt az opciót? Nem tudni. Sokan úgy gondolják, klassz lett volna, ha a Google elérhetővé tesz 256 GB-os Pixel modelleket is, és úgy talán ez a videózási mód is ott lenne a lehetőségek között.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid