5.9 colos UHD kijelzővel jöhet a Samsung Galaxy Note 5

6

Korábban már többször olvashattunk arról, hogy 2015-ben megérkeznek az első UHD felbontású mobilok, és a Note 5 is szóba került ezzel kapcsolatban. Most újra hasonló hírek kaptak szárnyra.

A Samsung egy korábban kiadott ütemtervében az szerepel, hogy 2014-ben QHD-s, 2015-ben pedig UHD-s okostelefont dobnak a piacra. Az első meg is valósult a tavaly szeptemberben bemutatott Galaxy Note 4 révén, így joggal hihetünk benne, hogy idén már Ultra HD-s mobillal állnak elő.

samsung-display-qhd-uhd

A PhoneArena friss információi szerint a Samsung új, UHD felbontású Super AMOLED kijelzője a Galaxy Note 5-ben debütál majd. A panelek tömeggyártása augusztusban indulhat meg, ami megfelel az új csúcsmodell szeptemberi debütálásának.

A hírek szerint a Note 5 pontos képátlója 5.89 hüvelyk lesz, ami a 3840×2160 pixeles felbontással brutálisan éles, 748 ppi-s képet eredményez. Szóba került egy, az S6 edge-hez hasonló, hajlított kijelzős változat is, ami állítólag 5.78 colos lesz, 762 ppi pixelsűrűséggel. Ez bőven rekordnak számít a jelenlegi készülékekhez képest, hiszen az 5.1 colos, 2560×1440 pixeles Galaxy S6 is “csak” 577 ppi-s. Az persze már más kérdés, hogy ki lesz az, aki nagyító nélkül is látja majd a különbséget.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid