Bemutatták a Samsung Galaxy Z Flip 6-ot

0

Megérkezett a Samsung Galaxy Z Flip 6, ami vékonyabb, könnyebb és strapabíróbb lett, mint elődje. Az idei modell jelentős frissítést kapott az új elsődleges kamera képében, amely a korábbi 12 helyett immáron 50 megapixeles felbontással bír. Habár a készülék más piacokon nagyjából 100 dollárral kerül többe, szerencsére nálunk, Magyarországon csak nagyjából 10 ezer forintot csaptak a tavalyi alapárhoz.

A Samsung Galaxy Z Flip 6 piactól függetlenül Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy lapkakészlettel kerül forgalomba. A processzor teljesítményét mindenféle mesterséges intelligencia feladatokra optimalizálták, és a hardver által termelt hőt – először a Galaxy Z Flip modellek történetében – egy gőzkamrás megoldás igyekszik csökkenteni.

 

Az is jó hír, hogy a készülék a tavalyi 8 helyett idén legalább 12 GB RAM-mal kerül forgalomba. Ami pedig a tárhelyet illeti, választhatunk 256 vagy 512 GB-os konfigurációk közül. Az elsődleges kamera immár egy 50 megapixeles megoldás f/1,8 rekeszértékkel, 85 fokos látószöggel és optikai képstabilizátorral.

Ráadásul a modul a 2x szenzoros zoomot is tudja, a mesterséges intelligencia által vezérelt algoritmusok révén pedig a 10x nagyítás is elérhető. A kamerakészlet részét képezi még egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű egység, amely 123 fokban pásztázza a környezetét. Ez egyébként ugyanaz a kamera, mint ami a Galaxy Z Flip 5-ön is volt, és a 10 megapixeles szelfikamerát sem cserélték le.

A Samsung Galaxy Z Flip 6 hajlítható képernyője mostantól egy LTPO panelen alapul, amely 1–120 Hz között képes változtatni a képfrissítési rátát a tartalomtól függően. Megmaradt viszont a Full HD+ felbontás és a 6,7 hüvelykes képátló. A külső Flex Display mérete és felbontása ugyanaz, mint tavaly, tehát egy 3,4 colos, 748 x 720 pixel felbontású második megjelenítőt kapunk, amely 60 Hz-en frissül. Ha nagy fényerejű üzemmódban használjuk, akkor akár 1600 nitre is kivilágosodhat.

 

Az okostelefonnal érkezik egy úgynevezett Auto Zoom nevű kamerafunkció, amelyet Flex módban, vagyis amikor a telefont félig kinyitva tartjuk, tudunk használni. Ez automatikusan nagyít és kicsinyít szelfizésnél, hogy a legjobb képet kapjuk. Az éjszakai fényképezés pedig kibővült a videó HDR támogatásával,. Az új és fejlett képfeldolgozási funkciók az Instagram applikáción belül lesznek elérhetők.

Természetesen vannak további mesterséges intelligencia funkciók is. Ezek egy része például a külső képernyőt, vagyis a Flex Display-t használja. Ott van például a Javasolt Válaszok nevű lehetőség, amely elemzi a legutóbbi üzeneteket és ajánlást tesz a válaszra, így nem kell kinyitni a telefont, és összecsukott állapotban sem kell gépelnünk az apró megjelenítőn. A panel a Samsung Health értesítéseit is képes megjeleníteni, illetve új widgetek kerültek be a külső kijelző felületébe a fokozottabb testreszabhatóság érdekében, ráadásul egyszerre több widgetet is bekapcsolhatunk.

A Samsung továbbfejlesztette a zsanért, hogy a mobil még vékonyabb lehessen összecsukott állapotban. A Samsung Galaxy Z Flip 6 behajtott állapotban 85,1 x 71,9 x 14,9 mm-es, kinyitva 165,1 x 71,9 x 6,9 mm-es dimenziókkal bír, mérlegre helyezve pedig 187 grammot nyom. Ehhez képest a Galaxy Z Flip 5 összecsukva 15,1 mm-es keresztmetszettel rendelkezett, habár kinyitva ugyanúgy 6,9 milliméter vastag volt. A többi méret nem változott, ahogyan a súly sem.

A Samsung Galaxy Z Fold 6 és a Galaxy Z Flip 6 az első olyan hajlítható készülékek, amelyek rendelkeznek védelemmel a részecskék behatolása ellen, mégpedig az IP48 minősítés követelményeinek megfelelően. Ez igazából nem akadályozza meg a por bejutását, de a nagyobb részecskéket képes kívül tartani. A vízzel szembeni védelem a korábbiakkal megegyező szintű, vagyis az okostelefon 30 percig is kibírja, ha 1,5 méter mélyre eresztjük.

A készülék gyártása során továbbfejlesztett Armor Aluminumot és Gorilla Glass Victus 2-t használnak, vagyis az új modell az eddigi legstrapabíróbb Galaxy Z Flip készülék. Az okostelefon a Galaxy S24 sorozat nyomdokain haladva újrahasznosított kobalt és ritkaföldfém elemek felhasználásával készül, illetve a gyártás során újrafeldolgozott műanyagot, alumíniumot és üveget alkalmaznak. Ami a csomagolást illeti, az 100%-ban újrahasznosított papírból készül.

A Samsung a Galaxy Z Flip 6-hoz elég komoly szoftveres támogatást ígér, az új modell hét évig kapja majd a nagyobb Android rendszerfrissítéseket és a biztonsági foltokat. A telefon Android 14 operációs rendszerrel és One UI 6.1.1 felülettel debütál, vagyis az Android 15 és a One UI 7 lesz az első nagyobb frissítése. Az energiaellátás feladatát 3700 helyett most már egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor végzi.

A töltési sebesség maximuma azonban változatlanul 25 watt kábelen keresztül és 15 watt, ha vezeték nélküli töltést szeretnénk alkalmazni. Csatlakoztathatóság szempontjából nem lehet panaszunk, hiszen a mobil támogatja az 5G-t, és a készülék egyes verziói kombinálják a fizikai és az eSIM-et. A mobil biztosítja még a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3 szabványokat is.

A hajlítható kijelzős újdonság ezüst, sárga, kék és zöld árnyalatokban kerül forgalomba. A Samsung Galaxy Z Flip 6 értékesítése július 24-én indul Magyarországon. Az árak pedig a következők:

  • 12/256 GB-os kiszerelés: 499 990 Ft
  • 12/512 GB-os kiszerelés: 549 990 Ft

Az előrendelési lehetőség már meg is indult, és aki él a lehetőséggel, az egy Flipsuit tokot igényelhet.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid