Debütált a Samsung Galaxy Ring okosgyűrű

0

A Samsung Galaxy Ring okosgyűrű fokozatosan mutatkozott be a nagyközönség előtt. Először az MWC kiállításon lehetett látni öt hónappal ezelőtt, most pedig végre hivatalosan leleplezték az összes jellemzőjét, az árát és az elérhetőséggel kapcsolatos részleteket is.

A viselhető eszköz méretét tekintve talán a legkisebb a Samsung termékei közül, ugyanakkor mégis grandiózus az az egészség- és aktivitáskövetéssel kapcsolatos többéves kutatás-fejlesztés, amelyet a Samsung az okosgyűrű megvalósítása érdekében véghez vitt.

A Samsung Galaxy Ring fekete, ezüst és arany színekben kerül forgalomba, az amerikai szabvány szerint 5-től 13-as méretig lesz kapható. Ezek mindegyike 5-ös minőségi osztályba tartozó titánötvözetből készült. A gyűrűk kialakítása kissé homorú, középre keskenyedik. Az összes egészségkövető szenzor, az akkumulátor és a töltőpin is a belső részen található, egy epoxi gyanta réteg rejtekében.

Az okosgyűrű külső kialakítása megfelel az IP68 és a 10ATM minősítések követelményeinek, vagyis jól bírja a vizet és minden időjárási körülményt, sőt, akár vízi sportok űzése közben is nyugodtan viselhetjük. A legkisebb, 5-ös méretű Galaxy Ring 7,0 x 2,6 mm-es, súlya pedig mindössze 2,3 gramm. Ehhez képest a legnagyobb, vagyis a 13-as méretű változat 3 grammot nyom.

Ha valaki megrendeli a Galaxy Ringet, a Samsung először egy teljesen ingyenes méretválasztó készletet küld el a potenciális új tulajdonosnak, és a javaslat szerint, mielőtt véglegesítené a választását, érdemes legalább 24 órán keresztül viselni a választott mintát. A különböző méretű gyűrűket a Samsung az üzleteiben is kiállítja, így a vásárlók a helyszínen választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet.

A Samsung Galaxy Ring Bluetooth LE 5.4 kapcsolaton keresztül párosítható, de csak kizárólag legalább Android 11 vagy újabb operációs rendszert futtató Samsung mobilokhoz. Hogy használni tudjuk a kütyüt, szükségünk lesz egy Samsung-fiókra és a Samsung Health alkalmazásra is. A jó hír viszont az, hogy a korábbi értesülésekkel ellentétben a felhasználóknak nem kell további előfizetéseket vásárolni a készülék használatához.

A Galaxy Ring csippentéses gesztusvezérléssel irányítható. A gyűrű viselése közben, ha összecsípjük a hüvely- és a mutatóujjunkat, vezérelhetjük a párosított Galaxy okostelefont is. Többek között fényképeket készíthetünk, vagy elutasíthatjuk az ébresztéseket. A gyűrű kompatibilis a Samsung Find funkcióval is, és a beépített LED-ek segítségével villogással jelzi hollétét.

Természetesen a Galaxy Ring nyomon követi a szokásos egészségügyi mérőszámokat, beleértve a pulzust, az optikai PPG szenzoron keresztül, de képes mérni a bőr hőmérsékletét is. A Galaxy Ring egyik legfontosabb funkciója az alvásmonitorozás, amelynek hatékonyságát az alacsony profilú kialakítás fokozza, hiszen ennek köszönhetően a kütyü kényelmes viselet lehet akár 0-24-ben is. A fejlett alvásfigyelés részét képezi többek között a horkolás elemzése, az alvás közbeni mozgás nyomon követése, illetve a légzésszám monitorozása.

A gyűrű képes automatikusan érzékelni a különböző testmozgásokat, és valós idejű pulzusszám-ellenőrzést, illetve riasztást biztosít a tulajdonos számára. A Samsung egy energiapont-számításos rendszert is kínál a gyűrű mellé, amely figyelembe veszi az aktivitási és alvási pontszámokat, így egy kombinált napi pontszámmal értékeli a felhasználó általános egészségügyi és közérzeti állapotát.

A kisebb méretű Samsung Galaxy Ringek (5-ös és 7-es méret között) 17 mAh kapacitású akkumulátorral vannak felszerelve, amelyek egyetlen feltöltéssel akár 6 napig is üzemelhetnek. 8-tól 11-es méretig 18 mAh kapacitású telep kerül a készülékbe, ezek szintén 6 napos használatot biztosítanak. A 12-es és a 13-as méretű modellek 22,5 mAh-s akkumulátorokkal vannak felszerelve, és ezek akár hét napig is húzhatják.

Az elvesztett energiát egy praktikus töltőeszközzel pótolhatjuk, ami hasonló néhány vezeték nélküli fülhallgató töltődobozkájához. Ebben is van egy akkumulátor, ami 361 mAh kapacitású, ez a kisebb méretű gyűrűk esetében 20 teljes töltést is lehetővé tehet. A fentieket csupán mint érdekesség közöltük, ugyanis a Samsung Galaxy Ring jelen állás szerint nem lesz kapható Magyarországon. Más európai piacokon 449 eurós, vagyis nagyjából 185 ezer forintos áron kerül forgalomba. Az okosgyűrű értékesítése július 24-én indul, az előrendelés már megkezdődött.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid