8 colos táblagéppel rukkolt elő a Nokia

0

Persze nyilván megkérdőjelezhető, hogy mekkora létjogosultsága van a kompakt méretű táblagépeknek, miközben már az okostelefonok is óriási kijelzővel bírnak, de mivel az olyan készülékek, mint az iPad Mini, továbbra is népszerűek, valószínűleg létezik a termék mögötti vásárlóközönség. Az is bizonyos, hogy nem minden tagjának van pénze arra, hogy drága almás géppel lepje meg magát, őket próbálja megszólítani a Nokia a legújabb tabletjével, amely egy 8 hüvelykes kijelzővel szerelt, megfizethető készülék.

A HMD által menedzselt Nokia több klasszikus telefon társaságában mutatta be a T10 elnevezésű táblagépet, amely egy 8 hüvelykes kijelzővel rendelkező, belépőszintű hardverrel szerelt ajánlat. A készüléket Unisoc T606 lapkakészlet hajtja, amely mellé opcionálisan az LTE modem is elérhető. A chipset egyébként egy nyolcmagos CPU-t fog dologra, amely áll két darab Cortex-A75, valamint hat Cortex-A55 magból.

Előbbiek végzik a teljesítménycentrikus számításokat, utóbbiak pedig a kevésbé erőforrás-igényes feladatok végrehajtására hivatottak. Ami az operatív memóriát illeti, 3 vagy 4 GB RAM áll rendelkezésre a választott konfigurációtól függően, míg a belső tárhely 32 vagy 64 GB-os lehet, és természetesen van bővítési lehetőség is micro SD kártya révén.

A Nokia T10 kamerákkal is fel lett szerelve, a hátoldalon egy 8 megapixeles modul található autófókusszal és LED-villanóval kiegészítve, az előlapi képrögzítő pedig egy 2 megapixeles megoldás. Eddig mindenről beszéltünk, csak a kijelzőről nem, holott a legtöbb táblagép nem más, mint egy hatalmas megjelenítő.

Ez jelen esetben nem annyira hatalmas, mindössze 8 hüvelykes, a panel LCD technológiára épül, 1280 x 800 pixelt állít csatarendbe, és Netflix tanúsítvánnyal is rendelkezik. A táblagép említésre méltó jellemzői közé sorolható a fülhallgató kimenet, a kétsávos Wi-Fi, a Bluetooth 5.0, illetve a már említett 4G modem, ha olyan kiadást választunk. A Nokia T10 belsejében egy 5250 mah kapacitású akkumulátor teljesít szolgálatot, amely legfeljebb 10 wattal tölthető, de az legalább USB-C csatlakozón keresztül történik.

A Nokia T10 OZO támogatással rendelkező sztereó hangszóróval lett felszerelve, illetve azt is érdemes megemlíteni, hogy a tablet használható másodlagos kijelzőként a számítógép mellé, nagyban hozzájárulva a tulajdonos produktivitásához. A készülék Android 12 operációs rendszert futtat, és az ígéret szerint a T10 legalább három nagyobb frissítést meg fog kapni a jövőben.

A T10 mindössze egyetlen színben kerül forgalomba, óceánkék árnyalatban lehet majd beszerezni, bizonyos piacokon pedig még egy átlátszó tok is kerül majd a tablet dobozába – apró kedvesség. A Nokia T10 Wi-Fi Only kiadása már 159 euróért (kb. 62 ezer Ft) beszerezhető lesz, ez egy 3/32 GB-os konfigurációt tesz majd a kedves vásárló kosarába. A forgalmazás augusztusban kezdődik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid