Visszajöhet az időrendi nézet a Facebook alkalmazás főoldalára

0

Annak idején nagy felháborodást váltott ki, hogy a Facebook elkezdte időrendi sorrend helyett össze-vissza megjeleníteni a bejegyzéseket a hírfolyamban, és bár részben megmaradt ez a lehetőség is, de eldugták a beállítások között. Hamarosan azonban nagyot változhat a Facebook alkalmazás, aminek valószínűleg sokan örülnek majd.

A legfrissebb hírek szerint a közösségi oldalánál a Facebook alkalmazás egy új verzióján dolgoznak, amelyben a hírfolyam tetején van három fül, a Relevant, a Recent és a Seen. Az első a mostani normál sorrend, amelynél az algoritmus saját belátása szerint mutatja a posztokat, pontosabban az alapján, hogy szerinte mi érdekel minket. A második pedig a legújabb bejegyzéseket hozza majd elöl, így nem maradunk le a több napos bejegyzések miatt a friss történésekről. A harmadik opció pedig a már látott posztokat mutatja (ez a lista most is elérhető a böngészős verzióban ezen a linken).

Az újítást egy alkalmazásfejlesztő, Jane Manchun Wong fedezte fel az app boncolgatása közben, és már nem ez az első alkalom, hogy idő előtt lerántja a leplet a Facebook terveiről.

Azóta pedig a Facebook is elismerte, hogy valóban dolgoznak ezen, egyelőre csak a belső tesztelés folyik, de már fontolóra vették az éles tesztet is a felhasználók bevonásával.

Mint már említettük, most is elérhető a legutóbbi bejegyzéseket mutató hírfolyam, de eléggé el van dugva, nem sokan használják.

Asztali verzióban a bal menüsor tetején, a Hírfolyam menü mellett megjelenő három pontra kattintani, majd kiválasztani a “Legfrissebb események” lehetőséget. Alkalmazásban pedig a három vonallal jelzett menün belül le kell nyitni a további lehetőségeket (“Továbbiak megjelenítése”), majd a “Legutóbbiak”-ra kattintani.

Forrás: TechCrunch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid