Hivatalos a Xiaomi Mi Band 5 Global verziója, a Mi Smart Band 5

0

Ahogy az várható volt, a mai napon hivatalosan is leleplezték a Xiaomi Mi Band 5 nemzetközi piacokra szánt kiadását. Nézzük a fontosabb tudnivalókat!

A Global verzió hivatalosan Xiaomi Mi Smart Band 5 néven fut, és alapvetően megegyezik a kínai modellel, pár apróságot leszámítva. A doboz és a leírás immáron angol nyelvű, és a szoftver is kapott egy minimális igazítást az itteni igényekhez. Ami kicsit sajnálatos, hogy az NFC továbbra sem elérhető, ez egyelőre csak Kínában opció.

A hivatalos európai ár 39,99 euró lett, ami átszámolva durván 14.500 Ft, de nálunk kicsit drágább lesz a magasabb adók miatt.

Xiaomi Mi (Smart) Band 5 bemutató

Xiaomi Mi Band 5 dizájnja sokban hasonlít a 4-es verzióra, de a kijelző mérete 0,95 colról 1,1 colra nőtt, vagyis durván 20%-kal nagyobb. A panel továbbra is AMOLED technológiára épül, a felbontása pedig 294×126 pixel.

Természetesen kaptunk új óraképeket is, a Mi Band 5 esetében 65-nél is több dizájn érhető el, és folyamatosan bővülni fog a lista. Újítás továbbá, hogy megjelentek az animált óralapok, és némelyik testre is szabható.

Az 5ATM vízállóság megmaradt, így úszásra is alkalmas a kütyü, az üzemidő pedig akár 14 nap is lehet.

Teljesen megújult a töltés, az összes korábbi verzió esetében egy bölcsős megoldást kellett használni, most viszont elég egy mágneses csatlakozót a készülék hátoldalára pattintani. Ez sokkal gyorsabb és kényelmesebb, mivel nem kell kivenni a szíjból a kütyüt hozzá.

A Xiaomi továbbfejlesztette a PPG pulzusmérő szenzort is, ami akár 50%-kal is pontosabb lehet az elődhöz képest. Sportmódból pedig már 11-féle érhető el, van többek között jóga, ugrókötél, evezés, kerékpár, futás és úszás is. Sokat javult egyébként a mozgáskövetés, és az alvásfigyelés is jobb lett.

A vállalat bevezetett egy úgynevezett női egészség módot is, ami a menstruációs ciklus követését segíti. Van továbbá stressz szint mérés és beépített légzési gyakorlatok. Egy másik újítás a BT kamera, ezzel távolról lehet elsütni a mobilunk kameráját.

Xiaomi Mi (Smart) Band 5 főbb jellemzők, újítások

  • Extra nagy, 1,1 colos színes AMOLED kijelző
  • 65+ beállítható óralap, animált óralapok
  • Akár 14 nap üzemidő
  • Mágneses töltő a korábbi bölcsős megoldás helyett
  • 5ATM vízállóság
  • Távoli kamera, vagyis a telefon kamerájának elsütése a karkötővel
  • Továbbfejlesztett profi szenzorok (sokkal pontosabb pulzusmérés)
  • 11 professzionális sportmód
  • Sokat javult a mozgáskövetés, és az alvásfigyelés is jobb lett.
  • Új női egészség mód (pl. menstruációs ciklus követés)
  • Stressz szint mérés, beépített légzési gyakorlatok.

 

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid