Lesifotókon a Xiaomi hajlítható “telefonja”

0

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy akárcsak más nagyobb gyártók, a Xiaomi is készül egy hajlítható kijelzős okostelefonnal, ám a készülékről már jó ideje nem lehetett hallani. A vállalat munkatársai korábban egy három helyen hajlítható eszközzel borzolták a tech rajongóit kedélyeit, ám nagyon úgy tűnik, hogy az ötletet dobták, vagy egy másik koncepciót is igyekeznek próbálgatni. Akárhogy is, az ázsiai vállalat egyik új prototípusa lencsevégre került, mégpedig a sencseni metróban, ahol éppen a cég egyik munkatársa próbálgatta azt.

A Xiaomi korábban is demonstrált különböző prototípusokat, ám most egy más jellegű, “hagyományosabb” hajlítható készüléket sikerült lefotóznia ismeretlen hősünknek.

Az okostelefon külseje és kialakítása messze nem újdonság, korábban már különböző szabadalmi dokumentumokban és vázlatokban már láthattuk ezt, vagy egy nagyon hasonló készüléket.

Ami a fényképeken eléggé kitűnik az, hogy milyen nagy képernyője van ennek a rejtélyes eszköznek, széthajtott állapotban már táblagépnek sem volna utolsó. A szabadalmi dokumentumokban lévő vázlatok szerint a készülék egy pop-up mechanika révén működő előlapi kamerával rendelkezhet.

A keret egyébként sokkal szebb lehet majd a végleges modellen, a fotókon valószínűleg valamilyen speciális tokban látható az újdonság, ami részben eltakarja a dizájnt.

A kínai gyártó már évek óta dolgozik hajlítható kijelzővel felszerelt mobilokon, és az első ilyen készülék valamikor ebben az évben kerülhet kereskedelmi forgalomba. A fényképek is megerősítik, hogy a kínai gyártónak már legalább egy működő típus a birtokában van. Ennek ellenére a hajlítható képernyős eszköz valószínűleg nem élvez prioritást jelen pillanatban, mivel a gyártó most is gőzerővel a Xiaomi Mi 11 globális forgalomba helyezésén dolgozik, illetve a Xiaomi Mi 11 Próval van elfoglalva, ami szintén bemutatásra kerülhet a közeljövőben.

Ha minden igaz, akkor lesz egy megfizethető verzió is a Xiaomi Mi 11 Lite képében, szóval akad bőven tennivaló az ázsiai gyártó berkein belül, így egyelőre nem tudni, hogy mikor debütálhat a Xiaomi első flexibilis kijelzővel büszkélkedő “okostelefonja”. Egy biztos: a cég nem mondott le a koncepcióról.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid