Az LG reagált arra a feltételezésre, hogy kilépnének a mobilpiacról

0

Az okostelefonos világ híreit követők számára közismert tény, hogy az LG mobilos részlege az elmúlt években messze nem teljesített olyan jól, mint korábban, az egykor szebb napokat látott gyártó finoman szólva is a háttérbe szorult. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne dolgoztak volna mindenféle készülékeken, sőt, néhány általuk piacra dobott mobil egészen innovatív kialakítással büszkélkedhetett. Aztán később olyan hírek jelentek meg, hogy a gyártás egy részét kiszervezik külsős partnerekhez és talán ebből eredt az feltételezés, hogy idővel teljesen ki fognak lépni a telefonos piacról. Ez utóbbira reagált most a cég kommunikációs igazgatója.

Egy koreai médiaorgánum, a The Elec a közelmúltban publikált egy cikket, amelyben arról írtak, hogy az LG hamarosan bejelentheti teljes visszavonulását az okostelefon piacról. Az írásban az is szerepelt, hogy a nemrégiben közszemlére tett LG Rollable fejlesztésén kívül minden háttérmunka leállt. Miután az írást közzétették, az Android Police csapata megkereste a dél-koreai cég kommunikációs igazgatóját, Ken Hong-ot, hogy a cikkben szereplő állítások valóságtartalmáról faggassák. A rangos úriember azt válaszolta, hogy a cikk teljesen hamis és alaptalan, és arra sem hajlandó, hogy reagáljon az abban olvasható feltételezésekre, bár azzal, hogy ezeket kijelentette, technikailag mégiscsak reagált. :)

A válasz alapján tehát bizton állítható, hogy az LG mobilos részlege él, ha nem is éppen virul. Még decemberben a Reuters jóvoltából tudhattuk meg, hogy a prémium mobilok kivételével a vállalat kiszervezi készülékeinek gyártását külsős partnerekhez, ami szerintük segíthet az LG telefonos részlegének profitábilissé tételében. Talán valahonnan ebből indulhatott a The Elec-nél az agyalás, hogy az LG teljesen felhagy majd a mobilos piaccal, viszont a témát fejtegető cikket azóta levették az oldalukról.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid