Nyáron jöhet az első Snapdragon 8 Gen 1+ chippel szerelt mobil

0

A Qualcomm az elmúlt években az összes zászlóshajó lapkáját ellátta egy frissített verzióval, ami általában emelt órajelet és megnövelt teljesítményt kínált. A Snapdragon 8 Gen 1 sem lesz kivétel, sőt, a legfrissebb értesülések szerint már a nyáron találkozhatunk az első olyan okostelefonnal, amelynek belsejében egy ilyen konstrukció végzi a számításokat.

Az értesülések forrása egy magát megnevezni nem szándékozó beszállító, aki úgy tudja, hogy az első Snapdragon 8 Gen 1+ lapkakészlettel felszerelt prémium okostelefon júniusban, vagy legkésőbb júliusban debütál.

Az első mobilok ezzel a chipsettel a kínai piacon fognak megjelenni, de hogy mely gyártók mely készülékei lesznek ezek, arról nem kaptunk információt. Egyesek szerint a OnePlus 10 Ultra részesül abban a megtiszteltetésben, hogy a Qualcomm következő sztárlapkája hajtja, ám ebben a mobilban legalább ugyanekkora eséllyel teljesíthet szolgálatot a Dimensity 9000 vagy a mostani 8 Gen 1 chip.

A Snapdragon 8 Gen 1+ várhatóan a TSMC 4 nanométeres gyártási eljárásával készül, és összességében nagyon hasonló lesz a mostani Snapdragon csúcsprocesszorhoz. A lapka megemelt órajeleket kaphat, és talán további fejlesztéseket is, amelyek orvosolják majd a jelenlegi melegedési és throttling problémákat. A hírek szerint az új lapkakészletet valamikor májusban leplezik le a Qualcomm munkatársai.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid