200 megapixeles periszkópos kamerával debütált a Vivo X100 Ultra

0

A Vivo nem mindennapi kamerás csúcsmobillal jelentkezett a minap, amely az X100 Ultra névre hallgat. A készülék 1 hüvelykes szenzorral szerelt elsődleges kamerával rendelkezik, az alkalmazott modul a Sony LYT-900, de még ennél is lenyűgözőbb a 200 megapixeles periszkópos kamerája, amely a Samsunggal közösen fejlesztett 1/1,4 hüvelykes ISOCELL HP9 érzékelőn alapul.

Az okostelefon periszkóp kamerájának 1/1,4 hüvelykes érzékelője az eddigi legnagyobb telefonba szerelt telefotó szenzor. A kamera f/2,67-es rekeszértékkel és 85 mm-es fókusztávolsággal rendelkezik. Mindezek mellett a modul Zeiss T* bevonatot és Zeiss APO minősítés is kapott, amely tisztább képeket és csökkentett sávosodást jelent a kontrasztperemeknél.

Ez a bizonyos periszkópos objektív akár 3,7x optikai zoommal, 20%-kal jobb fényérzékenységgel és 20-szoros nagyítást kínáló telemakró üzemmóddal rendelkezik. A képrögzítő egység mindezek mellett CIPA 4,5 telefotó stabilizációt is kapott, amely iparágvezetőnek számít.

A készülék fotós képességeit a Vivo saját fejlesztésű BlueImage algoritmusa fokozza, elsőként a gyártó okostelefonjainak történetében. Az algoritmust nyolc éven át fejlesztették a gyártó szakemberei, és állítólag számos gyakori fotózással kapcsolatos problémát orvosol, gondoljunk például a részletek megőrzésére gyenge fényviszonyok mellett. A Vivo X100 Ultra megkapta a Vivo V3+ képfeldolgozó chipet is, ez végzi a 4K portré videók rögzítését, illetve azok feldolgozását.

Az okostelefon elsődleges kamerája 50 megapixeles felbontással, 1/0,98 hüvelykes Sony LYT-900 szenzorral, f/1,75 rekeszértékkel és 23 mm-es fókusztávolsággal bír. Akárcsak a többi X sorozatba tartozó Vivo okostelefon, az X100 Ultra fő kamerája is gimbalos rendszert kapott, ami optikai és 1,5 fokos hardveres stabilizációt jelent.

Az elsődleges kamerával akár 4K felbontású, 120fps képkockasebességű videókat is készíthetünk, támogatott a Dolby Vision, illetve a dedikált 4K felbontású portré felvételek is. A készülék harmadik kamerája egy 50 megapixeles, Sony LYT-600 modullal szerelt ultraszéles látószögű egység.

Foglalkozzunk egy kicsit a nem kamerás specifikációkkal is. A Vivo X100 Ultra ívelt kialakítású, 6,78 hüvelykes E7 LTPO AMOLED képernyővel van felszerelve, amelyen 3200 x 1440 pixel sorakozik, a képfrissítési frekvencia pedig a megjelenített tartalomtól függően 1 és 120 Hz között váltakozhat.

A panel maximális fényereje elérheti a 3000 nitet is. A kijelző részét képezi még egy ultrahangos ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 50 megapixeles előlapi kamera, amely egy kivágás belsejében foglal helyet, a felső keret alatt, középre igazítva.

Az okostelefon belsejében Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé akár 16 GB RAM és 1 TB háttértár is kerülhet az adott konfigurációtól függően. A mobil a legelső bekapcsolást követően Android 14 operációs rendszerrel fogadja tulajdonosát, aki még az Origin OS 4 felhasználói felület előnyeit is kiélvezheti, mindaddig, amíg az 5500 mAh kapacitású akkumulátorban elegendő kakaó van.

Ha netán ez már túl kevés volna, 80 wattos vezetékes, illetve 30 wattos vezeték nélküli táplálást lehet alkalmazni az elveszett elektromosság visszanyerésére. A Vivo X100 Ultra támogatja az 5.5G, illetve a kétirányú műholdas kapcsolatot, kizárólag Kínában.

A Vivo X100 Ultra fehér, szürke és titán árnyalatokban kerül forgalomba. Az okostelefonért legkevesebb 321 ezer Ft-nak megfelelő helyi valutát kell leszurkolni, ezért az összegért 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt konfigurációt kapunk. A készülék nyílt értékesítése május 28-án kezdődik Kínában. A gyártó megerősítette, hogy az okostelefon megmarad a kínai piac számára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid