Mégsem lesz kevesebb kamerája a Samsung Galaxy S25 Ultrának

0

Korábban mi is beszámoltunk arról a jelentésről, amely azt állította, hogy a Samsung Galaxy S25 Ultra hátoldalán egyel kevesebb kamera lesz. Az előzetes infó szerint a gyártó dobni fogja a 3x telefotó kamerát, amelynek szerepét a 200 megapixeles elsődleges érzékelő igyekszik majd betölteni. A megbízható szivárogtató, Ice Universe azonban biztos abban, hogy a következő Ultra modell továbbra is négy kamerával lesz felszerelve.

A bennfentes szentül meg van róla győződve, hogy a 3x modul nem fog eltűnni, sőt, az is megtörténhet, hogy egy frissített egység kerül a helyére. A 10 megapixeles 3x telefotó kamera nem igazán változott azóta, hogy a Galaxy S21 Ultrával bevezetésre került.

Volt néhány apróbb változtatás a szenzor méretében és a pontos fókusztávolságban, de igazán jelentős újítást nem eszközöltek a gyártó mérnökei. Ez egyébként szóról-szóra igaz a 120 fokos látószöggel rendelkező 12 megapixeles ultraszéles kamerára is, ez sem igazán változott a Galaxy S20 Ultra óta.

Samsung Galaxy S24 Ultra kamerák

Ehhez képest a fő kamera esetében rendre tetten érhető volt a fejlődés. A Samsung Galaxy S20 Ultra 108 megapixeles HM1 szenzorát a Galaxy S21 és S22 Ultra szintén 108 megapixeles, ám fejlettebb HM3 érzékelője váltotta, amelynek helyére a Galaxy S23 és S24 Ultra esetében már 200 megapixeles ISOCELL HP2 modul került.

A legfrissebb értesülések szerint a Galaxy S25 Ultra ugyanazt az ISOCELL HP2 szenzort kapja majd, de azért lesznek fejlesztések, amelyek például a fénybefogadó képességét növelik. Talán éppen ezek miatt az információk miatt kezdett el keringeni az a szóbeszéd, mely szerint a Samsung leveszi a 3x modult az okostelefon hátoldaláról.

Az évek során a periszkópos egységet újították meg a legtöbbször, ez alól a 2025-ös változat sem lesz kivétel. A pletykák szerint a Samsung változtatható fókusztávolsággal kísérletezik, de csak két fix érték között, nem pedig fokozatmentesen, ahogyan az újabb Sony Xperia 1 modellek esetében megszokhattuk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid