Hivatalos a Vivo X100s és az X100s Pro

0

A Vivo nemrég tartott nagyszabású bemutatójának kétségkívül az X100 Ultra volt a sztárja a 200 megapixeles periszkópos kamerájával. A gyártó azonban két további okostelefont is leleplezett az X100s, illetve az X100s Pro képében, amelyek a vadonatúj Dimensity 9300+ lapkakészlettel érkeztek.

A két újdonság az eredeti X100 széria tagjainak frissített változata. Az X100 készülékek borítása alatt még MediaTek Dimensity 9300 lapkakészlet teljesített szolgálatot. Az új változatban 3,25 helyett 3,4 GHz-en pörgő Cortex-X4 elsődleges mag duruzsol, illetve egy továbbfejlesztett mesterséges intelligencia feldolgozó egység, amely 10%-kal gyorsabban hajtja végre az MI-vel kapcsolatos feladatokat. Ugyanakkor a grafikus gyorsítást továbbra is egy ARM Immortalis-G720 modul végzi.

A Pro modell belsejébe még a Vivo V3 képfeldolgozó chip is bekerült, míg az alapmodell borítása alatt a korábbi V2-es modul teljesít szolgálatot. Akárcsak a 2023-as kiadás, a Pro hátoldalára is méretes, 1/0,98 colos Sony IMX989 szenzor került, amelynek köszönhetően egy kicsit vastagabb a kamerasziget. Az okostelefon is egy kicsit vastagabb, illetve nehezebb lett, 8,91 mm-es, a súlya pedig 224 gramm.

A többlet súly nagy részét az 5400 mAh kapacitású akkumulátor teszi ki, amelyet 100 W-tal lehet USB-C csatlakozón keresztül, 50 W-tal pedig vezeték nélküli töltőkkel táplálni. Az alapmodell borítása alá 5100 mAh kapacitású akkumulátor került, a gyorstöltés pedig csak kábelen keresztül támogatott, 100 W-tal.

Vivo X100s

A korábbiakhoz képest mindkét okostelefon IP69 minősítésnek megfelelő kialakítást kapott, vagyis az újdonságok ellenállóak a magas hőmérsékletű, nagy nyomású vízsugarakkal szemben is. Ezen kívül még IPX8 besorolást besorolással is bírnak, tehát a vízbe merítést is jól tűrik.

Ennyit a frissítésekről, minden további jellemző azonos az elődökével. A Vivo X100s készülékek 6,78 hüvelykes LTPO OLED megjelenítővel rendelkeznek, amely 1 és 120 Hz között képes állítani a képfrissítési frekvenciát. A felbontás 2800 x 1260 pixel, a gyártás során alkalmazott panel támogatja a 10 bites színmélységet, illetve leképezi a DCI-P3 színskála 100 százalékát.

A megjelenítők maximális fényereje elérheti a 3000 nitet, illetve a szemek oltalmazásának érdekében 2160 Hz PWM sötétítéssel is fel lettek vértezve. A Vivo olyan kijelzőtechnológiát alkalmazott a gyártás során, amely állítólag kétszeres élettartamot biztosít. Az alapmodell az elődjéhez képest sík kialakítású panellel lett felszerelve, ez még egyike az apróbb változtatásoknak.

Vivo X100s Pro

A Vivo X100s Pro a már említett 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység mellett egy szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 50 megapixeles periszkópos kamerával rendelkezik, mind az elsődleges, mind a periszkópos modul kapott optikai képstabilizátort is. A Vivo X100s 50 megapixeles elsődleges és 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamerával lett felszerelve. A telefotó kamera szintén periszkópos kialakítást, valamint 50 megapixeles szenzort kapott. Mindkét készülékre 32 megapixeles szelfikamera került.

Mindkét újdonságot meg lehet majd vásárolni titán, fehér, illetve sötétszürke festéssel. Az alapmodell még zöld árnyalatban is forgalomba kerül. A Vivo X100s Pro helyi pénzből átszámítva 198 ezer forintos árról indul, 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral. A Pro variáns már 247 ezer forintnak megfelelő jüanért vihető, említett összegért szintén 12 GB operatív memória, illetve 256 GB belső tárhely jár.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid