A Mythbusters csapata tesztelte a Gorilla Glasst!

1

A Corning emberei csodálatos dolgokat műveltek az üveggel, különösen a Gorilla Glass 3-mal, ami manapság már standardnak számít az okostelefonok többségénél. Most megtudhatjátok, hogy miért is olyan jó a strapabíró üvegük, néhány robbanékony példával alátámasztva. A látványos kísérletek mögött nem is lehetnének mások, mint a legális pirománia apostolai: Adam és Jaime, azaz a Mythbusters csapata.

Corning-Gorilla-Glass-Windshield-Impact

Egy sorozatnyi videón keresztül a srácok bemutatják az üveg történetét, az egészen különleges flexibilis panelekre is kitérve, amelyek megváltoztathatják azt, ahogyan manapság erre a remek anyagra tekintünk. A Gorilla Glass-os okostelefon esetében egy kulccsal való csikarás vagy egy képernyővel lefele fordított esésteszt tudja megmutatni az üveg valódi ellenálló képességét. Ennyire nem mennek bele, de elpusztítanak egy régi telefont is, és az összehasonlításban a Gorilla Glass remekül szerepel.

Itt látható, ahogy a srácok bemutatják a Corning üvegét, illetve egy másik videó, amin csak úgy kedvükre robbantgatnak, de már nem annyira az okostelefonok üvege van a főszerepben. Mindenesetre az tény, hogy a Corning megoldásaival számolni kell a jövőben is, hiszen nagyon fontos szereplői az okostelefon iparnak.

Az alábbi videón pedig a különféle hajlékony, hajlítható üvegek kerülnek előtérbe:

A Ti mobilotokat Gorilla Glass védi? Mennyire vagytok megelégedve a Cornin megoldásaival? Osszátok meg velünk tapasztalataitokat!

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid