A Nokia eladná a HERE térképszolgáltatást

0

Egy nemrégiben publikált Bloomberg cikk szerint a Nokia értékesítésre szeretné bocsátani a HERE térképszolgáltatást. A finn vállalat mindezt annak érdekében tenné, hogy jobban tudjon koncentrálni a vezeték nélküli hálózatokkal foglalkozó részlegére, és hogy javítson a hitelminősítésén. 

Az utasszállítással foglalkozó Uber, valamint német üzletemberek egy bizonyos csoportja lehet az első számú vevője a hatalmas potenciált hordozó HERE üzletágnak. Az első ajánlatokat már ebben a hónapban meg lehet majd tenni a finn cég számára.

Nokia HERE

A Nokia HERE becsült értéke 2.1 milliárd dollár, ami már csak azért is érdekes, mert az egykor piacuraló finn óriás 8.1 millió dollárt fizetett azért, hogy felvásárolja a Navteq Corp-ot 2008-ban, amelynek technológiája vitális fontosságú volt a Nokia térképüzletének megalapozásában. Az offline használatra is remekül használható HERE ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, érdemes kipróbálni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid