Akkumulátorokkal kísérletezik a Google

2

A Wall Street Journal jelentése szerint a Google X-en belül egy négyfős csapat csak arra specializálódott, hogy új akkumulátor technológiákat teszteljen. A céljuk egy olyan metódus kifejlesztése, ami a jelenlegi megoldásoknál jóval tartósabb, és alkalmas lenne hajlítható eszközök energiaellátására. 

A 2012-ben alapított csoport élén az Apple korábbi akkuszakértője, Dr Ramesh Bhardwaj áll. Az egyik koncepció szerint a keresőóriás olyan szilárdtest akkumulátoron dolgozik, amelyben a vegyi anyagok már nem folyékonyak, ez pedig sokkal kisebb és biztonságosabb telepeket eredményezne.

A szilárdtest akkumulátor, amin a Google tevékenykedik állítólag használható lenne hajlítható eszközök belsejében is, sőt, az emberi szervezetbe is be lehetne ültetni. Utóbbi a szintén Google által fejlesztett, egyelőre kísérleti státuszban lévő, vércukormérésre is képes kontaktlencse esetében jöhetne jól, többek között.

Úgy látszik végre a nagyok is meghallották a felhasználók panaszait, és a vékonyság mellett egyre többet dolgoznak a jelenlegi kissé avítt lítium-ion technológiák fejlesztésén. Az amerikai Stanford Egyetem kutatói már el is értek egy nagyobb áttörést ezen a területen, ami azt jelzi, hogy a cégek most már az akkumulátoros fronton is igyekeznek egyre keményebben versenybe szállni egymással. Teljesen mindegy melyikük jár előbb sikerrel, mi felhasználók mindenképpen csak profitálhatunk az elért eredményeikből.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid