A Samsung megoldotta a Galaxy Note 5 egyik nagy problémáját

2

A Samsung kijavította a Galaxy Note 5 egyik sokak által kifogásolt hibáját. Sajnos egyelőre nem a memóriakezelésről van szó, hanem a beragadó S Penről.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Note 5 nem lett “hülyebiztos”, a fordítva bedugott S Pen ugyanis beragad, és ha megpróbáljuk kiszedni, akkor az tönkreteheti a készüléket. Erre figyelmeztet a használati útmutató is. A korábbi Note mobiloknál egyébként nem volt ilyen probléma, ugyanis ezeknél az érintőceruza nem megy be fordítva a helyére.

note 5 s pen forditva

A Note 5 érintőceruzáját egy apró kampószerű dolog tartja a helyén, és ha fordítva helyezzük be az eszközt, akkor a vége beleakad ebbe. Ha ez megtörtént, akkor házilag már nem igazán tudjuk kiszedni az S Pent anélkül, hogy eltörne ez a kallantyú (bár van rá egy trükkös megoldás). Ebben az esetben mindenképpen szervizhez kell fordulni.

note-5-motherboard-1

A rengeteg probléma és panasz után a Samsung változtatott az S Pen kiadási mechanizmusán (balra az új, jobbra a régi), és az újonnan érkező készülékek esetében mér nem tud beragadni a ceruza. Ezt a gyártó egyébként nem jelentette be hivatalosan. Akik már megvették a készüléket, azoknak továbbra is ügyelni kell a helyes használatra, de aki később tervez Note 5-öt vásárolni, az sem nyugodhat meg teljesen, hiszen nem lehet tudni, hogy régebbi vagy újabb gyártású készüléket kapunk.

forrás: Phandroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid