A fordítva visszahelyezett S Pen végleg tönkreteheti a Samsung Galaxy Note 5-öt

0

A Samsung Galaxy Note 5 előtti Note modellek úgy voltak megtervezve, hogy ne lehessen fordítva visszahelyezni az S Pent a készülékbe. A Note 5-nél azonban egy rugós megoldás feladata lett az S Pen kiadása, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a korábbi mobilokban meglévő védelmi mechanizmus többé nem oltalmazza a phabletet az ilyen helyzetektől. Pedig így végleg tönkre is tehetjük azt.

A legnagyobb baj a fordítva visszahelyezett S Pennel az, hogy így merő véletlenségből tönkre tudjuk tenni méregdrága készülékünket (ha nem mi, akkor egy gyerek vagy egy ismerős). Persze most ne arra gondoljunk, hogy többet nem lehet majd telefonálásra használni a mobilt, hanem arra, hogy az S Pennel kapcsolatos funkciók egy részének végleg búcsút mondhatunk. Akár az érintőtoll szorul bele a vájatába, akár a kiadó rugós mechanika adja meg magát, mindkettő azt jelenti, hogy az S Pen érzékelő funkciója többé nem lesz használható.

Aki valamilyen módon hozzájutott a Samsung Galaxy Note 5-höz, vagy tervezi annak beszerzését – talán mégis eljut Európába a közeljövőben – feltétlenül legyen körültekintő és óvatos az S Pen visszahelyezésénél. Ezen kívül azokra is figyelni kell majd, akiknek átadjuk a készüléket, nehogy véletlenül ők okozzanak galibát.

A Samsung egyébként tisztában van a problémával, de nem foglalkoznak vele a kelleténél többet. A használati útmutatóban van olyan rész, ami figyelmeztet, hogy a fordítva behelyezett S Pen károsíthatja a mobilt, de ugyebár ezt nem sokan olvassák végig.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid