Egy hét múlva Sony Xperia Z5 bemutató

0

A Sony hamarosan bemutatja legújabb csúcsmobiljait, amelyek minden bizonnyal az Xperia Z5 szériába tartoznak majd. A gyártó most Twitteren adta a világ tudtára, hogy szeptember 2-án tartják a bemutatót, és egy másik érdekes részletet is elárultak.

A Twitter posztból kiderül, hogy az újdonság (vagy inkább újdonságok) megújult autofókusz-rendszerrel érkezik, ami feltehetően rendkívül gyorsan beélesíti majd a kamera képét.

Sony-Xperia-Z5-Twitter

Pontos részletek nem kerültek említésre, de minden bizonnyal az új, hibrid autofókuszos megoldásra számíhatunk, ami az Xperia M5-ben debütált nemrég. Ez a hagyományos kontrasztalapú és az új fázisdetekciós technológiát ötvözi, ami akár 0.25 másodperces fókuszidőt jelent. Nemrég mutattunk is egy videót, amin jól látszik, hogy mennyire gyors az új rendszer.

Külsőleg egyébként valószínűleg úgy néz majd ki a Z5, mint a Z4 (nálunk Z3+), a legfeltűnőbb különbség a méretes bekapcsológomb lehet, ami egy ujjlenyomat-olvasót rejt. Ha a Huawei nem előzte volna be őket pár napja, akkor a Sony új csúcsmodellje lehetett volna az első készülék, aminek oldalt van a biometrikus szenzora.

Alleged-Sony-Xperia-Z5-Z5-Compact-leak

A kijelző várhatóan 5.2 colos lesz, QHD felbontással, a meghajtásról pedig a Snapdragon 810 gondoskodhat 3 vagy 4 GB RAM társaságában. A kamerák pedig minden bizonnyal 21.5 és 5 megapixelesek lesznek.

Szinte biztos, hogy lesz egy Z5 Compact is, ami hardveresen nagyjából megegyezik majd a Z5-tel, de kisebb képátlóval és felbontásal fog rendelkezni. Korábban egy 4K kijelzős Z5 Plusról is lehetett olvasni pletykákat, de azt még nem tudjuk, hogy ebből mi fog megvalósulni.

Sony Xperia GB (Twitter)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid