A Sony 20 dollárt keres minden eladott iPhone 6-on

0

Bár a japán Sony mobilos divíziója nem teljesít túl jól mostanság, van olyan részlege a vállalatnak, amivel kifejezetten az élen járnak. Ilyen például az okostelefonokba szánt kameraszenzorok gyártásáért felelős szekció.

Egy terjedelmes Wall Street Journal cikkből, amely a Techno Systems Research kutatásaira épül, megtudhatjuk, hogy a Sony abszolút élen jár az okostelefonokba szánt képrögzítő megoldások előállításában. A tavalyi évben a telefonos kameraszenzorok piacának negyven százalékát a Sony birtokolta, messze lehagyva a konkurenciát. Az amerikai OmniVision cég következik utána 15.7 százalékkal, a harmadik pedig a Samsung, 15.2 százalékkal.

Ezekben az adatokban egyébként nincsen semmi meglepő, hiszen nagyon sok csúcskategóriás okostelefonban van Sony gyártotta kameramodul. Az Apple iPhone 6-ban például kettő is van, de mint kiderült, a Samsung Galaxy S6-ok egy tetemes hányadában is egy Sony szenzor található, mégpedig az IMX240. Az elemzők szerint a Sony minden eladott iPhone 6 után 20 dollárt keres, ami egy cseppet sem jelentéktelen összeg, tekintve, hogy az első negyedévben 61 millió almás mobilt értékesítettek, aminek a java iPhone 6 volt.

Sajnos azonban akad árnyékos része is a cég jelenlegi sorsának, a mobilos részleg helyzete például elég bizonytalan, tekintve, hogy veszteséget termel. A februári stratégiaváltáskor a telefonos osztálynak hármas számú prioritást adtak, ami a létező legalacsonyabb. A kameraszenzoros részleg pedig kiemelt fontosságot élvez, de állítólag a Sony így sem tud eleget tenni a növekvő keresletnek, főleg Kínában. Épp ezért legalább egy milliárd dolláros összeget fektetnek az iparágba, miközben igyekeznek csökkenteni a kieséseket.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid