TOP 5 érdekes újítás a Sony Xperia XZ2-ben

0

A napokban mutatták be a Sony legújabb zászlóshajóját, ezért megvizsgáltuk, hogy melyek azok a legizgalmasabb tulajdonságok, amelyek az XZ2 felé terelhetik a felhasználókat.

A Sony mindig is próbált némi újítást belecsempészni a mobiljaiba, és ez a legújabb Xperiával sincs másképp. Lássuk tehát az 5 legérdekesebb tulajdonságát (leszámítva az új dizájnt, ami elég megosztó lett).

Full HD felbontás esetén akár 960 fps-sel is tud rögzíteni

Tavaly már az Xperia XZ1 esetén bemutatták ezt a látványos funkciót, igaz akkor még csak 720p-s felbontásban volt elérhető. Ezt a felvételi módot még a drágább kamerák is megirigyelnék, ráadásul most még fokozni is tudták. 1920×1080-as felbontás esetén 3 másodperc rögzítésére képes a mobil 960 fps mellett, ami egész jónak számít.

Reaktív vibrációs motor

Évről-évre fejlesztik ezt a funkciót, ami lehetővé teszi, hogy sokféle módon rezegjen a mobil. Az Apple is használ hasonló megoldást, amivel akár a különféle üzeneteket is meg tudjuk különböztetni, mégpedig a rezgés típusának segítségével.

Ezen a Sony még csavart egyet, és úgy tervezték a motort, hogy akár filmekre, zenére vagy játékokra is reagáljon, hogy még inkább átéljük a médiatartalmak által nyújtott élményt. A funkció természetesen kikapcsolható, ha valaki éppen nem szeretné használni.

Még jobb 3D-s képfeldolgozás

Ennek segítségével 3D modelleket kreálhatnak a felhasználók. Ehhez mindössze néhányszor körbe kell fordulnunk az adott objektum körül, hogy minden szögből megfelelő felvételt készítsen a mobilunk. Ezután különböző programokban tudjuk szerkeszteni a felvételt, mint pl. a Blender, Maya vagy a Unity. Az elődben is benne volt ez a fícsör, most azonban a frontkamerán is bekapcsolta a Sony ezt a funkciót, így akár az arcunkat is felvehetjük 3D-ben. A minőség állítólag sokat javult, még több részlet és tisztább kép várható.

10 bites 4K HDR felvétel készítése

2017-re rengeteg producer váltott a Panasonic GH5-ös gépére, mivel az volt képes ilyen minőségben rögzíteni. Mivel alig akad más kamera, ami ezt tudná, ezért egészen elképesztő, hogy a Sony ezt egy mobilba tudta “préselni”. Jelenleg egyetlen másik telefon sem tud ilyet, ráadásul az XZ2-n a felvételt is teljes pompájában visszanézhetjük, mivel a kijelző is HDR képes. A videót a YouTube-ra is feltölthetjük, ugyanis már ott is támogatott ez a formátum.

Sztereó hangszóró és beépített DAC

A Sony-nál mindig is odafigyeltek a hang minőségére, és ez most sincs másképp. A sztereó hangszórópár előre néz, hiszen ez a legjobb hely erre a célra, és a gyártó szerint ez most a leghangosabb megoldás a piacon. A beépített minőségi DAC-nak hála, a filmeket és zenéket is remek minőségben tudja visszaadni számunkra. Bár a jack aljzat idén eltűnt, de a kiváló DAC és a magas-felbontású audio kodekek támogatása (pl. aptX HD) miatt remek hangzásra lehet számítani, akár vezeték nélküli fejhallgató esetén is. Aki pedig a vezetékes fülesre esküszik, az örülni fog az átalakítónak, amit a Sony alapból mellékel a telefonhoz.

Ezeket persze nem fogja mindenki feltétlenül kihasználni, de attól még remek újítások. További részleteket itt találsz az új Sony csúcsmobilról.

Forrás: Androidauthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid