Jön a telefonokra szánt Age Of Empires Mobile

0

Az Age Of Empires Mobile a játéksorozat 25. évfordulójának alkalmából került bejelentésre, és ha minden jól megy, hamarosan megjelenik iOS és Android operációs rendszerekre. A játékot egy kedvcsináló videóval vezették fel. 

A teaser igazából nem sokat leplez le az érkező játék kapcsán, de azt látni, hogy a látvány a legutóbb megjelent PC-s részt, az Age Of Empires IV-et idézi. Ha valaki azon aggódik, hogy miként működik majd egy ilyen összetett stratégiai játék mobilokon, érdemes felidézni, hogy az olyan címek, mint az XCOM 2, a Total War játékok vagy a Northgard milyen kiváló telefonos portokat kaptak, és mennyire ügyesen tudták a kezelőfelületet érintőkepernyőre átültetni, anélkül, hogy bármit is fel kellett volna áldozni az eredeti élményből.

Persze azt egyelőre nem tudni, hogy az új játék egyfajta portja lesz-e az Ages Of Empire IV-nek, vagy egy natív cím, netán egy már meglevő telefonos játék (a Tencent által fejlesztett Return To Empire?) globális átirata. A Microsoft birtokolja a franchise-t, és bár nem teljesen ismeretlen terep számukra az okostelefonos játék, kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkolnak elő. A cég egyébként sokat fejlődött a mobiljátékok piacán, mégis elsősorban azzal nyertek elismerést, hogy felhős streaming révén komoly PC-s és konzolok címeket tettek játszhatóvá telefonokon és tableteken.

Habár a Game Pass és a részét képező xCloud egy kiváló módja a mobilos szórakozásnak, a natívan futó telefonos játékokat sokáig nem fogja felváltani. Mivel a telefonos gaming óriási bevételekkel kecsegtet, a Microsoft is tervezi egy telefonos alkalmazásbolt létrehozását, hogy versenyre tudjon kelni olyan gigászokkal, mint az Apple vagy a Google.

Azt egyelőre nem közölték, hogy az Age Of Empires telefonos kiadása mikor jelenik meg, a teaser ígérete szerint hamarosan, vagyis számíthatunk újabb bejelentésekre a közeljövőben. Addig érdemes próbát tenni azokkal a kiváló telefonos átiratokkal, amelyek nagy nevű stratégiai játékszériák élményét hozták el a kis képernyőkre. A Total War játékok amúgy kifejezetten jól sikerült portokat kaptak.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid