Bejelentették az iQOO Neo 7-et, ami Dimensity 9000+ chippel és 120 wattos töltéssel érkezett

0

Végre hivatalosan is leleplezték az iQOO Neo 7-et, amely csúcskategóriás MediaTek Dimensity 9000+ chipsettel és iszonyatosan gyors, 120 wattos gyorstöltéssel debütált. A komoly felszereltség ellenére az okostelefon egyáltalán nem kerül sokba, habár egyelőre csak a kínai piacon lehet beszerezni.

Az iQOO Neo 7 előlapját 6,78 colos AMOLED megjelenítő foglalja el, amelynek felületén Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, 120 Hz-es képfrissítési ráta, valamint 360 Hz-es érintési mintavétel mellett.

A képernyő HDR10+ támogatással büszkélkedhet, ráadásul lefedi a CDI-P3 színskála teljes egészét, maximális fényereje pedig elérheti az 1500 nitet.

Külön chip vezérli a kijelzőt, a Pro+ elnevezésű megoldás arra hívatott, hogy besegítsen a megjelenítéssel kapcsolatos számítások elvégzésébe. Munkájának köszönhetően csökkenhet az energiafogyasztás, illetve folyamatosabb lehet a kép játékok futtatása közben.

A készülék belsejében MediaTek Dimensity 9000+ lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé legalább 8, legfeljebb 12 GB RAM, valamint a választott kiszereléstől függően 128, 256, vagy akár 512 GB háttértár kerülhet.

Az iQOO Neo 7 hátoldalának éke az 50 megapixeles, optikai képstabilizátorral kiegészített, Sony IMX766V érzékelővel felszerelt elsődleges kameramodul, amely mellé egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró egység társul be. Az előlapi kamera egy kivágásban található a felső keret alatt, középre igazítva, felbontása 16 megapixel.

Az okostelefon Android 13 operációs rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű OriginOS Ocean kezelőfelülete egészít ki. Az energiaellátás feladatát a gyártó egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorra bízta, amely támogatja a 120 wattos gyorstöltést, ráadásul a szükséges adapter ott lesz a mobil dobozában. A gyártói ígéretek szerint az 50 százalékos töltöttség eléréséhez mindössze 9 percre van szükség.

Az iQOO Neo 7 kapható lesz fekete, narancssárga és kék árnyalatokban, a 8/128 GB-os, legolcsóbb kiszerelés már 373 dollárnak (~155 ezer Ft) megfelelő jüanért beszerezhető, a legkomolyabb konfiguráció pedig a 12/512 GB-os, amely 456 dolláros áron (~190 ezer Ft) lesz birtokba vehető. Az okostelefon nyílt értékesítése október 31-én kezdődik.

Érdekesség gyanánt megemlítjük, hogy az iQOO az okostelefon mellett bejelentett egy vezeték nélküli fülhallgatót is, amely egyebek mellett 14,2 mm-es dinamikus drivereket, duál mikrofont, valamint nagyjából 25 órányi üzemidőt kínál jövendőbeli tulajdonosa számára, mindössze 27 dolláros áron. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó, de szinte biztosra vehető, ha az iQOO Neo 7 megjelenik a kínai határokon kívül, akkor az itt látható árazásnál vastagabbra kell számítani.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid