Alaposan megnézték, és a Harmony OS csak egy átnevezett Android 10-nek tűnik

0

Valószínűleg sokakat már nem ér meglepetésként, de egy ismert techportál alaposabban is megvizsgálta a Harmony OS 2.0-t, ami ugyebár elvileg a Huawei saját rendszere, és arra jutottak, hogy ez alig különbözik egy EMUI felülettel ellátott Android 10-től.

A Huawei rengetegszer utalt már arra, hogy a Harmony OS egy teljesen új, saját fejlesztésű operációs rendszer, és még most januárban is volt egy ezzel kapcsolatos nyilatkozat a vállalat fogyasztói üzletágának szoftveres vezetőjétől. Wang Chenglu azt mondta, hogy a rendszerük nem az Android vagy az iOS másolata.

Hongmeng OS is not a copy of Android, nor is it a copy of iOS. It is truly a panoramic operating system for the future IoT era.

Sokáig nem igazán volt mód a Huawei állításainak ellenőrzésére, a tavalyi év végén azonban kijött az első mobilos béta. Már akkor is látszott, hogy a gyártó állításai nem feltétlenül tükrözik a valóságok, nemrég pedig az ArsTechnica nevű portál is utána járt a dolgoknak. Jelentkeztek a zárt bétára, majd alaposan górcső alá vették az új rendszert.

Az eredeti angol nyelvű cikkben minden részlet megtalálható, de röviden arra jutottak, hogy a Harmony OS 2.0, amit idén 3-400 millió készülékre szeretne eljuttatni a Huawei, gyakorlatilag alig különbözik egy EMUI felülettel ellátott Android 10-től.

Korábban sokan arra tippeltek, hogy azért a hasonlóság, mert a Huawei a már jól bevált EMUI kinézetet áttette Androidról a saját rendszerére, de szó sincs ilyesmiről, továbbra is Android fut a háttérben, csak átnevezték Harmony OS-re. Ez azonnal látszik egy rendszerinformációs app telepítése után, amely Android 10-nek ismeri fel a szoftvert.

Félreértés ne essék, semmi probléma nincs azzal, hogy a Huawei a már jól bevált Androidra építi a saját szoftverét, sőt, ez egy teljesen logikus lépés. Ami kifogásolható, az a gyártó kommunikációja, hogy megpróbálták elhitetni ennek az ellenkezőjét.

Forrás: ArsTechnica

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid