A Vertu luxusmobiljai inspirálták ezt a gombos Android telefont

0

Ha esetleg valakinek nem ismerős a Caviar neve, ők azok, akik különböző okostelefonok arannyal és drágakövekkel jó alaposan megrakott variánsaival borzolják az átlagfizetésből élő emberek kedélyét. A cég munkatársai meglévő készülékek luxus kivitelű átalakításával foglalkoznak, saját okostelefonnal eddig nem rukkoltak elő. Most viszont igazából ez történt, a Caviar Origin egy koncepciótelefon, ami a luxustelefonjairól elhíresült Vertu készülékeit idézi, és gyakorlatilag nem más, mint egy Android operációs rendszert futtató gombos mobil.

A Vertu márka, amelyet anno a finn Nokia alapított, lényegében már egy ideje nem funkcionál, így hagyott maga után egy piaci rést, amelyet a Caviar és annak módosított okostelefonjai igyekeznek betömni. A Vertu méregdrága luxusmobilokkal házalt, az Origin pedig ezen készülékek hőskorát idézi, persze annyi különbséggel, hogy kvázi okostelefonnak tekinthető, mivel Android operációs rendszert futtat.

A zöld robotos rendszert elsősorban azért választották, mert az támogatja a potenciális célközönség által nagyra tartott applikációkat, olyanokat, mint a WhatsApp, az viszont nem volt szempont, hogy adoptálják az Android érintésközpontú kezelőfelületét. Így aztán a menüben a gombok segítségével tudnak majd a jómódú tulajdonosok navigálni, mert nagy valószínűséggel az Origin megjelenítője egyáltalán nem érintésérzékeny, bár ezt még nem tisztázták egyértelműen.

A Caviar egyelőre még nem döntött afelől, hogy a készülék milyen anyagokból áll össze, az alábbi videón még csak egy prototípus látható, de minden bizonnyal drága és prémium összetevőket használnak majd a gyártás során. A cég szerint az okostelefon valamikor az idei év negyedik negyedévétől lesz kapható, a kezdőára pedig 1000 dollár körül alakul, vagyis megközelítőleg 300.000 forintért lehet majd hozzájutni ehhez a kuriózumhoz, már amennyiben az alap kiadást választjuk.

Valószínűleg a határ a csillagos ég lesz, attól függően, hogy milyen külső borítást, drágaköveket és egyéb extrákat kérnek pluszban a megrendelők.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid